Az amerikai elnök napokon belül aláírhatja a kriptovalutákat szabályozó rendeletet

spot_img

Joe Biden amerikai elnök napokon belül aláírhatja azt az elnöki rendeletet, amely felvázolja az amerikai kormány stratégiáját a bitcoin és általában a kriptopénzekre vonatkozóan, középpontba helyezve a nemzetbiztonságot és a szabályozást – jelentette a Bloomberg.

A rendelet az amerikai szövetségi ügynökségeket bízza meg a lehetséges szabályozási változások, valamint a piac nemzetbiztonsági és gazdasági hatásainak vizsgálatával. A tervek elkészítésében várhatóan többek között a Pénzügyminisztérium, a Külügyminisztérium és a Kereskedelmi Minisztérium is részt vesz.

“A végrehajtási rendelet, amely már tavaly óta készül, megköveteli a szövetségi ügynökségektől a kormányzat egész területén, hogy még idén számoljanak be arról, mit tesznek a digitális tokenekkel kapcsolatban” – áll a jelentésben.

Az aláírt tervezet szerint, minden ügynökségnek meglesz a maga szerepe a szabályozásban, kezdve a Külügyminisztériumtól a Kereskedelmi Minisztériumig bezárólag.

A szabályozási munkálatokba a Pénzügyminisztérium, a Nemzeti Gazdasági Tanács, a Gazdasági Tanácsadók Tanácsa és a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsa is bekapcsolódna.

A Fehér Ház direktívája várhatóan foglalkozni fog az Egyesült Államokban kibocsátott központi banki digitális valuta, vagyis a CBDC lehetőségével is, amit a Federal Reserve még vizsgál. A jegybank egy januárban megjelent nyilatkozatában azt mondta, hogy egy amerikai CBDC segíthet megőrizni a dollár dominanciáját, mivel egyes országok, például Kína már alkalmazza a technológiát.

A kriptovalutákat sürgető szabályozási lépések azóta kerültek reflektorfénybe, mióta az Egyesült Államok és szövetségesei korlátozásokat vezettek be Oroszországgal szemben, hogy elszigeteljék az ország gazdaságát annak érdekében, hogy ne tudja folytatni ukrajnai invázióját.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

Befejeződött a CBDC kutatás első fázisa az USA-ban

/bitcoin magazine, bloomberg, cpo magazine/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img