Chartpunk Bitcoin Update 2022.03.13.

spot_img

Továbbra is egy rendkívül volatilis csatornában oldalazik a Bitcoin, elrejtve a világ elől a makro jövőbeli irányt. Jó hír, hogy a 2021. novemberben indult lejtmenet gyengülni látszik azzal, hogy a lefelé trendet egy oldalazás váltotta fel.

A 3-napos magas idősávú grafikonon általában a 20-50-128-200 periódusos mozgóátlagokkal figyelem a trendet a Bitcoin piacán. Alulról január óta folyamatosan támaszként szolgál az SMA200 szintje, melynek újra és újra tesztelésétől egyszerűen nem tud elszabadulni a BTC. Ez azért baj, mert utoljára a 2020. márciusi összeomlás idején esett az árfolyam az SMA200 alá, komoly makro medvés jel lenne ezen támasz elvesztése. És a támasz minden érintéssel egyre gyengébb lesz. Ha sokat bólogat rajta a BTC, el fog veszni.

Az SMA20 folyamatosan nyomja lefelé a Bitcoin árfolyamát, képtelenek a bikák akár csak pár gyertya erejéig felette tartani az árfolyamot. Ha ez a trend folytatódik, akkor az SMA20 lefelé fogja keresztezni az SMA200 szintjét, és magával fogja sodorni a Bitcoin árát erre a medvés területre.

Reményre adhat okot, hogy az Awesome Oscillator szépen közelít a medvés területről a nulla szint felé. Medvés ugyan még ez az indikátor, de szépen trendel a bikás irányba január eleje óta. Historikusan az AO a 3-napos Bitcoin grafikonon mindig nagyon fontos jel volt, az SMA20 mellett számomra a legfontosabb. Meglátjuk, hogy sikerül-e visszatérnie a bikás területre a következő hetekben.

Az RSI nem tud a saját EMA100 szintje fölé kerülni, amit tavaly novemberben 60000 körüli árfolyamnál vesztett el. Fontos ugyanakkor, hogy elkezdett egy emelkedő trendet az RSI, és január közepe óta egyre magasabb mélypontokat nyomtat. Szalmaszál, amibe kapaszkodhatnak a Bitcoin optimisták.

Az 1-napos Bitcoin grafikonon az látszik, hogy a 33000 és 46000 közötti giga csatornában oldalazik az árfolyam, és jelenleg egy szűkülő területen mozog, beszorulva két trendvonal közé. A következő 3-4 napban ebből az ékből valamerre egy volatilis kitörésre számítok. Tulajdonképpen számomra mindegy, hogy melyik irányba lesz a helyi fesztivál, én érdemben inkább azt figyelem, hogy 46000 fölé vagy 33000 alá megy-e az árfolyam. Hosszútávú irányt számomra az fog mutatni, hogy ebből a széles csatornából merre tör ki majd a BTC árfolyama.

Érdekesség, hogy amennyiben az 1-hetes grafikonon vizsgálom a Bitcoin piacát az AVWAP indikátorral (horgonyzott forgalommal súlyozott átlagár), akkor is azt látom, hogy 46000 dollár felett törhetne meg a novemberi lejtmenet, és 30000 dollár alatt esne el a két éve tartó makro bikapiac. Ez szépen egybevág a másik két vizsgált idősáv következtetéseivel.

Akik követnek, azok tudják, hogy pozíciós kereskedést folytatok a Bitcoin piacán. Tehát nem konkrét beszálló és kiszálló pontokat keresek, hanem az aktuális trend alapján súlyozom 0-100% között a BTC kitettségemet. Jelenleg 35% Bitcoin és 65% készpénz arányt tartok. Ezt érdemben növelni csak 46000 felett tervezem, csökkenteni pedig akkor fogom, ha a 33000 és 30000 dolláros szintek teljesen elveszni látszanak. A 35% jelenleg kényelmes nekem, hiszen egy felfelé kitörés esetére biztosítja a részvételt, viszont védi a tőkém nagyobb részét egy esetleges összeomlás esetére.

Ha kíváncsi vagy napi elemzésekre és meglátásokra tőlem, akkor a Kripto Akadémia discord szerverén és VIP csoportjában megtalálhatsz. Videós elemzéseimet pedig YouTube csatornámon találod, melyet IDE kattintva érsz el.

Jó kereskedést és szép hetet mindenkinek!

Chartpunk

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img