Kriptopénzügyek – 35.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Binance: ismét elérhető a SEPA (EUR) és Faster Payments (GBP) be- és kifizetési lehetőség

Celsius

Ismét akciót hirdet a Celsius. Ha legalább 1000 dollárnyi CEL-t utalsz be a Celsius számládra, 100 dollárnyi CEL-t kaphatsz. A kampány során több promóciós kód érhető el. A CEL token tartásával akár 30%-kal többet kereshetsz a heti jutalmakon. A promóció részleteit az alábbi linken éred el.

FTX

Elindult az FTX Europe, több országban is elérhetővé váltak a SEPA tranzakciók. A FTX igazgatója kedd reggel jelentette be, hogy elindult a tőzsde európai piacokra fókuszáló szárnya is.

Crypto.com

A mai napon értesítést kaphattak a magyar Crypto.com Exchange felhasználói is, akik valamilyen lending terméket vesznek igénybe. Az emailben az áll, hogy egyes felhasználóknak haladó szintű ellenőrzést kell végrehajtaniuk ahhoz, hogy a kölcsönszolgáltatásokat használhassák a platformon. Az alábbi felsorolt és ​​kizárt joghatóságok állampolgárai viszont jelenleg nem vehetik igénybe a kölcsön szolgáltatásokat. Az alábbi listát ezen a linken tudod megnézni, amelyben Magyarország is érintett.

Piaci zanza

A szomszédos Ausztriában március 1-től minden virtuális fizetőeszközt, kriptopénzt a hagyományos részvényekhez hasonlóan adóztatnak. Ez azt jelenti, hogy 27,5 százalékos tőkenyereség adó (Kapitalertragsteuer, KESt) terheli azokat.

Pénteken már olvashattatok arról, hogy a MetaMask és az OpenSea bizonyos térségekben megtagadta a hozzáférést a náluk vezetett fiókokhoz. A hétvégén hasonló lépésre szánta el magát a második legnagyobb stabil coint kibocsátó cég, a Circle is.

A svájci Lugano városa törvényes fizetőeszközzé teszi a bitcoint, és lehetővé válik a lakosság számára, hogy a közszolgáltatási díjakat vagy adókat bitcoinban fizessék meg – jelentette be Pietro Poretti városigazgató egy élőben közvetített eseményen Michele Foletti polgármesterrel és Paolo Ardoino, a Tether technológiai igazgatójával együtt.

Korábban a Kripo Akadémia is beszámolt arról, hogy február 28-án az Európai Parlament elhalasztotta a kriptoeszközök törvényjavaslatáról szóló szavazást egy vitatott bekezdés miatt. A legfrissebb információk szerint, az EU Monetáris Bizottsága március 14-én fog szavazni legközelebb az EU kriptoeszközök piacairól (MiCA) szóló jogszabályról.

A Virginiai Államszövetség szenátusa elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely lehetővé teszi a bankok számára, hogy bizalmi vagy nem bizalmi minőségben letétkezelési szolgáltatásokat kínáljanak bitcoin és más kriptovaluták számára.

Joe Biden amerikai elnök napokon belül aláírhatja azt az elnöki rendeletet, amely felvázolja az amerikai kormány stratégiáját a bitcoin és általában a kriptopénzekre vonatkozóan, középpontba helyezve a nemzetbiztonságot és a szabályozást – jelentette a Bloomberg.

Az amerikai pénzügyminisztérium és egyben a pénzügyminiszter közleményét egy nappal korábban adták ki nyilvánvaló tévedésből, ami a közelgő kriptovalutákat szabályozó elnöki rendelet aláírásáról szólt. A nyilatkozatot azonnal eltávolították a minisztérium oldaláról, de archívumként még mindig megtalálható.

Elnökválasztást tartottak Dél-Koreában, aminek győztesét az itt élő kriptovaluta tulajdonosok segíthették hatalomra. Yoon Suk Yeol minden idők legszorosabb helyi választásán 48.6%-os támogatást ért el, míg ellenfele 47.8%-kal csak második lett.

A Bretton Woods II. alapjai megroppantak a múlt héten, amikor a G7-ek lefoglalták Oroszország devizatartalékait. Az orosz-ukrán háború új pénzügyi világrendet hoz létre, amelyből a bitcoin is profitálni fog – közölte a Credit Suisse.

Joe Biden amerikai elnök szerdán aláírta a kriptovaluták kormányzati felügyeletéről szóló elnöki rendeletet. A rendelet egy “teljes kormányzatot átfogó” megközelítést vázol fel, amelyben a szabályozó ügynökségek jelentős részét felszólítják, hogy működjenek együtt a digitális eszközök kutatásában és fejlesztésében, valamint a kapcsolódó szabályozásban.

Hosszú hétvége áll előttünk. No nem csak a közelgő nemzeti ünnep miatt, hanem mert a pihenőidőnk alatt két olyan eseményre is sor kerülhet, ami megmozgathatja a piacokat.

Kérdezd kriptós adószakértőinket! Indul a kiscsoportos adótanácsadásunk

Heti kriptopénzügyi- és gazdasági tweet morzsák

  • Az USA befagyasztja Oroszország aranytartalékait…
  • A bank óriás Credit Suisse nyilatkozata: “A háború után a pénz soha nem lesz már ugyanaz. Ez a bitcoin hasznára válik.”
  • Spanyolország legnagyobb bankja a Santander, kriptoeszközökkel fedezett hiteleket kínál Argentínában…
  • Bitcoin és kriptobarát politikust, Yoon Suk-yeol-t választották meg Dél-Korea következő elnökének…
  • A Kraken kriptotőzsde 1000 dollárnyi bitcoint ajándékoz minden ukrajnai felhasználónak…
  • A wyomingi szenátor új törvényjavaslata: a bitcoin és a kriptográfia pénzügyi rendszerbe történő integrálása „majdnem készen áll!”…
  • A Goldman Sachs azt kutatja, hogyan engedheti meg a bitcoin bányászoknak és alapoknak a kockázatok fedezését és a hozamok növelését…

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel youtube csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon.

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img