Globális bitcoin bányász körkép

spot_img

A tőzsdén jegyzett bitcoin bányászok többsége növelni tudta bitcoin állományát és hashrátáját, azonban kevesebb bitcoint tudtak termelni januárhoz képest.

A rendelkezésre álló nyilvános adatok szerint, szinte az összes bányász növelni tudta hashrátáját az elmúlt hónapban. A tőzsdén jegyzett bányászok összesített hashrátája elérte a 28,41 EH/s-ot. Ha a Bit Digital korábbi adatszolgáltatási számait is figyelembe vesszük, akkor a hashráta 31,01 EH/s-ot ért el az alábbi 11 tőzsdén jegyzett bitcoin bányász által.

A tőzsdén jegyzett bitcoin bányászok 2022 februárjában növelték hashrátájukat (forrás: bitcoin magazine)

A Core Scientific kapacitása még mindig a hashráta oroszlánrészét teszi ki, több mint 26%-kal, 8,2 EH/s-os sebességgel. Ez a szám csak a saját bányászattal elért hashrátát tartalmazza, és nem számít bele az a 7,7 EH/s-os hostolt hashráta kapacitásuk, amelyet más bányászok számára szolgáltatásként kínálnak. Mind a saját bányászattal, mind a hosting hashráta tekintetében azt tervezik, hogy év végére szeretnék elérni a 40-42 EH/s-ot, Mike Levitt vezérigazgató szerint.

“Úgy véljük, hogy jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy 2022 végére elérjük a 40-42 EH/s hashrátát, nagyjából egyenlően elosztva a saját bányászati és a hosting szegmensünk között. A hosting kapacitásunk iránti kereslet továbbra is nő és meghaladja a rendelkezésre álló kínálatunkat. Ez év végére előreláthatóan el fogjuk érni az 1,2-1,3 GW működő infrastruktúrát, hogy tovább tudjuk bővíteni hosting és saját bányászati kapacitásunkat.”

Ha a Core Scientific szerinti forgatókönyvet vesszük alapul, akkor ez azt sugallja, hogy a hashráta idén további 164%-kal fog növekedni.

A tőzsdén jegyzett bitcoin bányászok hash aránya (forrás: bitcoin magazine)

A bányászok bitcoin állománya februárban közel 10%-kal nőtt, 39 429 BTC-re. A Marathon tartja a legtöbb bitcoint kincstárában a top bányászok között. A Core Scientific-el együtt 16 291 BTC-vel (nagyjából 635 millió dollárnak megfelelő összeggel) rendelkezik, és az összes nyilvános bányász bitcoin állományának körülbelül 41%-át teszi ki.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

Továbbra is terjeszkedik a Bitfarms

/bitcoin magazine, bitfarms, core scientific, marathon, riot blockchain, finance magnate/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img