Ukrajna legnagyobb kereskedelmi bankja tiltja a hrivnyával történő bitcoin vásárlást

spot_img

Annak ellenére, hogy az ukrán elnök a héten írta alá a kriptovaluták szabályozásáról szóló törvényjavaslatot, a helyiek beszámolója szerint nem tudnak bitcoint vásárolni a PrivatBanknál vezetett bankszámlájukon keresztül.

A PrivatBank, Ukrajna legnagyobb kereskedelmi bankja ideiglenesen korlátozta ügyfelei számára, hogy nemzeti valutájukkal, a hrivnyával (UAH) bitcoint vásároljanak – jelentette csütörtökön a Forklog iparági kiadvány.

A jelentés a PrivatBank szóvivőjére hivatkozva megjegyzi, hogy a pénzintézet korlátozásai az Ukrán Nemzeti Bank utasítására történt. A korlátozások állítólag az országban jelenleg érvényben lévő hadiállapot ideje alatt lesznek érvényben.

A nyilatkozat röviddel azután érkezett, hogy a Binance ukrán részlege szerdán számolt be a PrivatBank kriptopénz korlátozásairól.

“Tájékoztatjuk Önöket, hogy a PrivatBank nem fogja támogatni 2022 márciusától a kriptotőzsdék felé UAH-val történő pénzügyi műveleteket” – jelentette be a Binance Ukrajna a Metán közzétett bejegyzésében.

A Binance azt is tanácsolta ügyfeleinek, hogy használják a peer-to-peer (P2P) platformokat, megjegyezve, hogy más bankok is hozhatnak bármikor hasonló döntéseket.

A bank hivatalos honlapja szerint a PrivatBank több lépést is tett a pénzügyi stabilitás megőrzése érdekében. A hadiállapot alatt például hitelfizetési szünetet biztosít és megemelte a pénzfelvételi limiteket.

A PrivatBank kriptoval kapcsolatos első korlátozásai még február végén jelentek meg. Egyes felhasználók akkor azt állították, hogy a bank blokkolja a P2P kriptotőzsdékhez, például a LocalBitcoins-hoz kapcsolódó felhasználói számlákat.

https://twitter.com/claberus/status/1497525321444339713

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

Zelenszkij ukrán elnök aláírta a kriptovaluták legalizálásáról szóló törvényjavaslatot

/cointelegraph, global trust coin/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img