Csak azért is a bűnözők pénze

spot_img

Érdekes felvételt osztott meg egy fair kriptovaluta-szabályozásért küzdő washingtoni szervezet, a CoinCenter képviselője.

A videón a híresen kriptoellenes Warren szenátorasszony kérdezi a Chainalysis blokklánc elemzéssel foglalkozó cég képviselőjét, hogy a kriptovaluták lehetőséget adnak-e az állami szankciók kijátszására. Amikor a szakértő olyan válaszokat ad, amik nem támasztják alá az elvárt “a kripto a pénzmosás eszköze” narratívát, folyamatosan közbevágva, a magyarázatot meg sem várva próbálja meg olyan irányba terelni beszélgetést, hogy mégis neki legyen igaza.

“Warren: Tegyük fel, hogy Putyin egyik oligarcha barátja el akar rejteni egymilliárd dollárnyi kriptovalutát az Oroszország ellen hozott szankciók miatt. Ez az oligarcha megnehezítheti-e a pénz nyomonkövetését, ha blokkláncról blokkláncra váltva utaztatja a kriptopénzeit, ha olyan walletekben helyezi el azokat, amelyek nem kérik a felhasználók név szerinti azonosítását, vagy ha mixer szolgáltatásokat vesz igénybe?

Szakértő: Ahhoz, hogy valaki egymilliárd dollár értékű kriptovalutát tudjon magának észrevétlenül átváltani, nagyon nagy likviditásra lenne szüksége…

Warren:…ne ragadjunk le a számoknál. A kérdésem arra vonatkozott, hogy a felsorolt eszközök, a blokklánc váltás, az anonim tárcák használata és a mixerek lehetővé teszik-e a pénz könnyebb elrejtését?

Szakértő: a válasz a kérdésére az, hogy nem. Amikor valaki blokkláncok között mozgatja a pénzét, akkor a folyamat mind a két oldalán pontos nyoma marad az átváltott tokeneknek….

Warren: …ha ezzel nem lehet eltüntetni a pénzt, akkor mi a helyzet a névtelen tárcák használatával?

Szakértő: A pénzt bármennyi névtelen tárca között szét lehet osztani…

Warren: …tehát akkor ezzel el lehet rejteni a pénzt..

Szakértő:…de ez nem változtatja meg a kriptovaluták mozgásáról rögzített információkat a blokkláncon.

Warren: És a mixelő szolgáltatások?

Szakértő: A mixelő szolgáltatások globális likviditása nagyjából 30 millió dollár..

Warren: És ha minden nap mixel egy keveset?

Szakértő: A cégünk az ezeket érintő utalások elemzésével már számos letartóztatáshoz és illegális tevékenységek leleplezéséhez nyújtott segítséget.”

Az írott szöveg nem adja vissza, ahogy a szenátor a videó második felében minden félmondatba belevágva próbál csak azért is kicsikarni egy őt igazoló választ,  ezért érdemes megnézni a felvételt is.

Iparági források szerint a demokrata Warrent az elvakult kripto ellenessége miatt a pártján belül is egyre többen kritizálják, ugyanis felmérések szerint emiatt az USA ősszel megrendezésre kerülő időközi választásán sok szavazattól eshetnek majd el a demokraták.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Hogyan ellenőrzi egy kripto tőzsde az ügyfelek személyazonosságát?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img