Adatszivárgás történt az egyik legnagyobb ügyfélkapcsolat-kezelő platformnál

spot_img

Március 18-án adatszivárgás történt az egyik legnagyobb ügyfélkapcsolat-kezelő platformnál a HubSpot-nál. Az adatszivárgást a BlockFi és a Paxos is megerősítette az ügyfeleknek kiküldött e-mailes tájékoztatóban.

Március 18-án egy rosszindulatú támadás érte a HubSpot egyik alkalmazottjának fiókját és azt felhasználva a hacker kevesebb mint 30 másik HubSpot fiókon belüli adatokhoz férhetett hozzá. A cég úgy véli, hogy ez egy célzott támadás volt, amely a kriptopénz iparágban tevékenykedő ügyfeleire összpontosult. Az összes feltört alkalmazotti fiókhoz megszüntették a hozzáférést és elvették a műveleti jogokat.

A HubSpot az egyik legnagyobb ügyfélkapcsolat-kezelő (CRM) platform, amely különböző szoftverekkel és támogatással segíti ügyfelei növekedési stratégiáját. A platform marketing, értékesítési, szolgáltatási, üzemeltetési és weboldal kezelési szolgáltatásokat, megoldásokat kínál. Kezdetben ingyenesen érhető el a szolgáltatás, majd úgy skálázódik, hogy megfeleljen az ügyfél igényeinek, a vállalkozás növekedésének bármely szakaszában.

A CRM egy rövidítés, ami ügyfélkapcsolat-kezelést (customer relationship management) jelent. Az a stratégia amit egy cég a potenciális és meglévő ügyfelekkel kapcsolatos összes interakcióhoz alkalmaz. A CRM rendszer ezen túl magába foglalja az összes olyan adatot és munkafolyamatot, amely a csapat tagjai és közönsége, különösen az ügyfelek vagy a potenciális ügyfelek közötti összes interakcióhoz kapcsolódik.

A HubSpot körülbelül 135 000 ügyféllel rendelkezik és több mint 120 országban használják az általuk kifejlesztett hatékony ügyfélkezelési integrációt. Ügyfelei között szerepel a BlockFi és a Paxos is, mellettük számos kriptoipari szereplővel.

Múlt héten pénteken mind a két cég e-mailben tájékoztatta ügyfeleit az esetről. A BlockFi és a Paxos is harmadik félként használja HubSpot szolgáltatásait bizonyos marketing e-mailek küldésére. Az ügyfélkapcsolat-kezelő platformnál találhatóak meg a két cég ügyfeleinek név és e-mail címlistája, azonban nem osztottak meg semmilyen fiókinformációt, regisztrációs adatot, személyi igazolványt vagy lakcímet a Hubspottal.

Mind a két cég biztonsági csapata azonnali vizsgálatot rendelt el, amelynek során megerősítették, hogy sem a BlockFi, sem pedig a Paxos belső rendszerei nem érintettek az incidensben, az ügyfélszámlák és a pénzeszközök továbbra is biztonságban vannak. Az incidensről szóló írás a HubSpot részéről itt érhető el.

A pénteki eset igen érzékenyen érintette a vállalatot és ügyfélkörét, hiszen a legutóbbi ehhez hasonló fiaskó a Ledgernél történt meg, ami azóta is kísért minket. Legutóbb a Coinbase ügyfeleit célozták meg az adathalászok. A hackerek a kiszivárgott Ledger e-mail adatbázis címeit használták fel a Coinbase fiókok lekérdezésére.

Ha eddig nem tetted meg, itt tudod ellenőrizni, hogy érintett vagy e bármilyen adatszivárgási incidensben.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön és a YouTube csatornánkon találtok.

/blockfi, paxos, hubspot, it security guru/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img