Minden idők legnagyobb DeFi hack-je: feltörték az Axie Infinity hitelesítő node-jait

spot_img

Feltörték a legnépszerűbb P2E játéknak számító Axie Infinity hitelesítő node-jait. Habár a tettes jelentős károkat okozott, lehet hogy sikerül megállapítani a kilétét.

Az Axie-t fejlesztő Sky Mavis a saját blokkláncán, a Ronin-on futtatja a játékot. A Ronin 9 hitelesítő node-dal rendelkezik, melyek közül 5 jóváhagyására van szükség a tranzakciók végrehajtásához.

Az egyik node-on egy 2021. novemberében végrehajtott művelet után biztonsági rés keletkezett. A hacker most ezt kihasználva az irányítása alá vonta ezt, illetve 4 további node-ot, majd kiutalt a Roninról 25.5 millió USDC stabil coint és 173 000 ethereumot.

https://twitter.com/AxieInfinity/status/1508829351214649349?s=20&t=4ATYPao7R6mOURhHKvL_VA

Az eset március 23-án történt, ám a hiányt csak tegnap vették észre. A Ronin-on lévő AXS, SLP és RON tokenek biztonságban vannak, ezeket a történtek nem érintették, de a vizsgálat lezárultáig nem lehet őket kiutalni a blokkláncról. Ugyancsak szünetel az Ethereum és Ronin blokkláncok közti tranzakciókat lehetővé tevő kapu (Bridge) és a Ronin-on futó Katana Dex működése.

A hacker tárcájáról sikerült megállapítani, hogy az több nagy váltóval, a Binance-szel, a Huobival és az FTX-el is kapcsolatba került, így elképzelhető, hogy ezek alapján sikerül majd felfedni a tettes valódi kilétét. A Sky Mavis és a tőzsdék már felvették a kapcsolatot a hatóságokkal.

A Sky Mavis ígéretet tett arra, hogy a felhasználóknak okozott kárt teljes mértékben megtéríti. Ennek nagysága meghaladja a 600 millió dollárt, amivel jelenleg ez lehet minden idők legnagyobb DeFi hackje.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Csatlakozz: Spider Tanks játékhoz keresünk csapattagokat

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img