Négy nap alatt 5%-ot esett a Bitcoin bálnák száma

spot_img

Miközben a Bitcoin árfolyama 17%-ot esett két hét leforgása alatt és a piaci kapitalizáció is 2 billió dollár alatt landolt, a bálnák viselkedése arra utalhat, hogy még nincs megállás a lejtőn.

Az elmúlt négy napon azoknak a tárcáknak a száma, ahol legalább 10 ezer bitcoint tárolnak, 4,6%-al esett. Minderről Ali Martinez tweetelt tegnap.

A Glassnode grafikonján világosan kivehető az esés. Április 11-én még 91 tárca birtokolt 10 ezer BTC-nél többet, tegnap pedig csak 87. A bálnák vagy kiszálltak a piacról, hálózatot váltottak vagy csak elosztották a pénzüket, ami összesen legalább 400 millió dollárt ért.

A 10 000 bitcoint tartalmazó tárcák számának alakulása

Egy hét ezzelőtt az eggyel kisebb kategória bálnái – akik 1000 BTC felett tartanak – is 16-al kevesebben lettek. Egyes elemzők szerint a bálnák számának csökkenésse az árfolyamot inkább lefelé szokta tolni.

Más elemzők, mint amilyen a Santiment, arra hívták fel a figyelmet, hogy jól megfigyelhetőek voltak mostanában a 4000 bitcoin körüli, napi egymillió dolláros bálna tranzakciók, amik csak hétvégén lassultak le kissé. A bálna tranzakciók szerintük az árfolyamingadozások alját és tetejét vetítik előre. Az alábbi grafikonon az látható, hogy kiugró volt a bálnák tranzaktálása (rózsaszín oszlopgrafikon) , amikor az árfolyam (zölddel) aljat, majd később tetőt talált. A Santiment szerint az árfolyamesésekkor tapasztalható bálna tranzakciók nagy valószínűséggel az aljat jelzik, amíg emelkedéskor a csúcsát vetítik előre.

A Bitcoin árfolyama jelenleg 39 900 dollár, az elmúlt 24 órában 3,1%-ot esett, az elmúlt héten pedig 8,53%-ot.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img