Jézusnak sikerült, a bitcoinnak nem

spot_img

Jézus feltámadt és maga mögött hagyta az őt fogva tartó falakat. A bitcoinnak március végén lett volna esélye csodát tenni, ám a kitörés végül kudarcba fulladt, a helyzet pedig azóta sem fordult kedvezőbbre.

A sikertelen kitöréssel után a bitcoin ismét az év eleje óta őt fogva tartó sávba került.

A népszokásoknak megfelelően egy hidegvizes locsolkodással indítottuk a mai napot. A bitcoin árfolyama néhány perccel éjfél után esni kezdett és gyorsan le is dobta magáról azt az ezer dolláros pluszt (és sajnos még többet is), amit a hosszú hétvége során magára szedett.

A hosszú hétvége

Habár Európában ma még zárva lesznek a tőzsdék, az Egyesült Államokban délután már újra  kezdetét veszi a kereskedés. Ez nem biztos, hogy jó hírt jelent a számunkra, a hét kezdetével ugyanis újra megszólalnak a jegybank képviselői.

Magyar idő szerint hétfő este 10-kor az a Bullard fog nyilatkozni, akinek a szavai április első napjaiban hozzájárultak a bitcoin kitörésének kudarcához. Kedd este hétkor pedig a FED elnökének kommentárja következik. Talán ezeknek az eseményeknek köszönhető a ma reggeli pesszimista hangulat is.

Szintén ezen a héten veszi kezdetét az earnings szezon. Az amerikai vállalatok által nyilvánosságra hozott negyedéves pénzügyi jelentések betekintést adnak a gazdaság kulisszái mögé. A most nyilvánosságra kerülő adatokban már érezhetőek lesznek a magas infláció és a háború hatásai. Ha ezek túl borús képet festenek a cégek helyzetéről, az éreztetheti hatását a részvények árfolyamaiban is, ami tovább gyűrűzhet a kriptopiacra is.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img