Terra USD: kis szépséghibával, de már az UST a harmadik legnagyobb stabil coin

spot_img

A Tether (USDT) és az USDC után, már az UST a harmadik legnagyobb stabil coin. A Terra USD a Binance BUSD coinjától vette át a dobogós helyet.

Habár ez kétségkívül egy szép eredmény, de a Terrának azért még lesz hová fejlődnie. Amint az a fenti táblázaton is látható, az UST-nek egyelőre még nincs túl sok felhasználója, forgalma csak töredéke az első, második és negyedik helyezettének.

Ennek legfőbb oka az lehet, hogy jelenleg az UST a legnagyobb kamatot kínáló stabil coin, így tulajdonosai elsősorban stakingre és nem kereskedésre használhatják.

Ettől függetlenül valószínűleg egyre több tőzsdén találkozhatunk majd az UST-ben denominált kereskedési párokkal. A Binance-en jelenleg 6 ilyen érhető el.

Az UST egy decentralizált, algoritmikus stabil coin, aminek értékét nem egy pénzintézetben tárolt készpénz letét, hanem vele párhuzamosan futó kriptovaluta, a LUNA működési mechanizmusa garantálja.

Márciusban az UST és LUNA-t működését felügyelő szervezet bejelentette, hogy 3 milliárd dollárnyi bitcoinnal bővíti tartalékait, amivel szintén az UST stabilitását kivánják biztosítani. (Ha a LUNA nem működne megfelelően, a bitcoin eladása átmenetileg fedezné az UST ellenértékét.)

Az általuk kezdett felvásárlás nagymértékben hozzájárult ahhoz, hogy a bitcoin március közepe és április első napjai között 37 000 dollárról, 48 000 dollárig emelkedjen.

A Terra Luna Alapítvány honlapja szerint kincstáruk jelenleg 1.7 milliárd dollár értékű bitcoinnal rendelkezik.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img