Mastercard: a kripto valószínűleg a legérettebb befektetési eszköz

spot_img

Raj Dhamodharan, a Mastercard kriptóért és blokkláncért felelős globális vezetője úgy véli, hogy a digitális valuták “egyáltalán nem jelentenek veszélyt“, sőt, “valószínűleg a legérettebb befektetési eszköznek minősülnek“.

A fizetési szolgáltatások óriása, a Mastercard is azok közé a vállalatok közé tartozik, amelyek igyekeznek mélyebbre merülni a digitális eszközök univerzumában. Az elmúlt hónapok során a cég számos kezdeményezést indított az iparág szélesebb körű elfogadása és a kriptoval kapcsolatos lehetőségek megismertetése terén. 

Tavaly októberben engedélyezte például, hogy a Mastercard hálózatán működő összes bank bitcoin szolgáltatásokat nyújtson. Idén januárban pedig bejelentette együttműködési megállapodását a Coinbase-el az NFT szektor népszerűsítése érdekében. Április elején a fintech vállalat a Nexo-val közösen vezette be elsőként Európában a kripto alapú hitelkártyát.

A Mastercard kriptós törekvéseinek élén Raj Dhamodharan áll. Egy nemrégiben adott interjúban azt nyilatkozta, hogy a digitális eszközök nem tekinthetők fenyegetésnek. A befektetők védelme rendkívül fontos, és a Mastercard “mindig arra törekszik, hogy biztonságos és egyszerű módon biztosítson választási lehetőséget fiat valuta és kripto között” – mondta.

Dhamodharan tovább ment, és azzal érvelt, hogy a kriptovaluták természete egyedülálló, mivel “többféle technológia csomagja“. Befektetői szempontból ez “valószínűleg a legérettebb” befektetési eszköz – vélekedett.

A bitcoinra kitérve azt állította, hogy az nem csupán csak egy valuta, hanem sokkal több annál: “A bitcoin nem csak magáról a valutáról szól, hanem a blokkláncról, a mögötte lévő kriptológiáról és a decentralizációról“.

Dhamodharan elismerően beszélt az NFT-kről is, amelyeket “nagyszerű találmánynak” nevezett. A kriptovaluták után “szintén érett befektetési eszközosztályba” sorolta őket.

“Az NFT egy nagyszerű találmány, és egyelőre a művészetben alkalmazzák. Az alkotók számára eddig soha nem látott lehetőségeket nyit meg arra, hogy alkotásaikat eddig soha nem látott módon értékesítsék.”

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

Mastercard a kriptotérben 

/cryptopotato, mastercard, protocol.com, blockchain news/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img