A blokklánc fejlesztők első számú választása szeretne lenni a Google Cloud

spot_img

A Google egy új csapatot épít annak érdekében, hogy backend szolgáltatásokat kínáljon fejlesztőknek. A technolóigiai óriás azt szeretné, ha a Google Cloud Platform lenne a Web 3 alkalmazásfejlesztőinek első számú választása.

„Nem szeretnénk közvetlen részesei lenni a kriptopénz hullámnak. Helyette technológiát és platformot biztosítunk cégeknek, hogy ki tudják használni a Web 3 elosztott hálózatait a létező üzleti modellük keretében.”

– mondta Amit Zavery, a Google Cloud elnöke a CNBC-nek.

Zavery a munkatársainak küldött emailben is kiemelte, hogy a Web3 piac már most óriási lehetőségekkel kecsegtet és rengeteg ügyfelük kérte már, hogy támogatássak a Web3- és a kriptopénzekhez kapcsolódó technológiákat.

Nem ez az első lépése a Web 3 talaján a Google-nak. Januárban a cég digitális eszközökkel foglalkozó csapata arról beszélt, hogy a Google Cloud ügyfeleinek hamarosan elérhető lesz a kriptopénzes küldés és fogadás. A legutóbbi negyedéves pénzügyi jelentésében az Alphabet vezérigazgatója pedig elárulta, hogy körüljárják a blokklánc projektek támogatásának megvalósíthatóságát.

Az új Google Cloud csapat olyan tagokból fog állni, akik már foglalkoztak Web 3-as technológiákkal, akár a cégnél, akár saját idejükben. Zavery elmondása alapján első körben egy olyan rendszeren szeretnének dolgozni, amivel más vállalatoknak könnyebb lenne hozzáférniük blokklánc adatokhoz.

Bár a Web 3 törekvések középpontjában decentralizáció és a nagy techóirások kritikája áll, a fejlesztőknek muszáj valahol hosztolni a szolgáltatásukat és most a Google ebben szeretne első lenni.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img