Elindult az Instagram NFT első éles tesztje

spot_img

Ma reggel egy csoport kiválasztott amerikai tesztelővel elindult az Instagram NFT támogatásának tesztelése. Ezzel együtt tisztázódott néhány technikai részlet is a támogatással kapcsolatban.

Kiderült, hogy az Instagram négy hálózat NFT-it tudja majd támogatni. Ezek az Ethereum, a Polygon, a Solana és a Flow. Egyébként is ezeken a blokkláncokon található az NFT piac szinte teljes egésze, beleértve a piacvezető Bored Apes Yacht Club-ot és a többi ismertebb kollekciót.

Az Instagram támogatni fogja a külsős tárcákat. Bekötheted például a MetaMask-ot, hogy a platform meggyőződhessen arról, hogy te vagy a tulajdonosa annak a bizonyos NFT-nek. A megjelenésre valószínűleg még több tárca is készen áll majd a használatra.

A képet vagy videót kirakhatod egy showcase-szerű kiemelt helyre. Természetesen posztolhatsz is róla vagy beteheted profilképnek is: az Instagram minden esetben megjelöli majd, hogy tényleg te vagy az igazi tulajdonosa a műnek. Ezen kívül maga az alkotó és az ő tárcája is megjelölhető lesz a művön.

Tudtad? A Discord szerverünkön az #NFT szoba teljesen ingyenesen elérhető. Gyere és beszélgess velünk a legújabb gyűjtögetnivalóról és az nft piacról.

A Twitterrel ellentétben az Instagramon teljesen ingyenesen elérhető lesz az új funkció.

Az Instagramnak több, mint 1 milliárd havi aktív előfizetője van, így az NFT piac egy új érdeklődési hullámot remél a funckió megjelenésétől.

Mark Zuckerberg idén márciusban beszélt először az NFT integrációról. Akkor azt is elmondta, hogy hosszú távon a mintelés lehetőségével is terveznek a Meta-nál.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img