Az Argentin Központi Bank tiltja a kereskedelmi bankok által nyújtott kriptoszolgáltatásokat

spot_img

A tiltás alig néhány nappal azután érkezett, hogy Argentína egyik legnagyobb bankja, a Banco Galicia bejelentette, hogy elkezd bitcoint kereskedési szolgáltatásokat kínálni ügyfeleinek.

Az Argentin Köztársaság Központi Bankjának (BCRA) múlt hét csütörtöki közleményében az áll, hogy betiltja az ország pénzintézeteinek bitcoinnal vagy egyéb más kriptovalutákkal kapcsolatos szolgáltatásokat.

A hír annak nyomán érkezett, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) márciusban 45 milliárd dolláros hitelt hagyott jóvá Argentínának, amely előírta, hogy az országnak el kell kerülnie a bitcoin és a kriptopénzek használatát.

Ennek ellenére Argentína egyik legnagyobb bankja napokkal ezelőtt jelentette be, hogy kriptovaluta kereskedési szolgáltatásokat nyújt. Sőt, a Brubank, amely az országban online bankként van jelen szintén bejelentette, hogy támogatja a bitcoint és más kriptovalutákat.

A hatósági döntések ellenére úgy néz ki, hogy a kriptovalutákra igenis szüksége van az országnak. A Chanalysis jelentése szerint az ország a tizedik helyen áll a világon a kriptovaluták elfogadása terén.

Globális kriptovaluta elfogadási index (forrás: Chainalysis

A bitcoin és egyéb más kriptovaluták Argentínán belüli elfogadása nagyrészt a polgárok által elszenvedett toronymagas inflációs rátáknak tulajdonítható. A Reuters jelentése szerint a szakértők az idei évre 60%-os inflációval számolnak, ami a lakosság közel 40%-át sújthatja.

A BCRA tavaly figyelmeztetést adott ki a kriptovaluták használatáról és az eszközosztályban rejlő kockázatokról, többek között a magas volatilitásról, a pénzmosásról és a terrorizmus finanszírozásáról.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

Argentína egyik legnagyobb bankja bitcoin kereskedést kínál

/bitcoin magazine, yahoo finance, chainalysis, reuters, bcra.gob.ar, coinlive/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img