Bitcoin alapú decentralizált web a láthatáron

spot_img

A Block Inc. leányvállalata, a Jack Dorsey féle TBD, múlt héten pénteken jelentette be, hogy egy új decentralizált webet épít Web5 néven. A projektben használt egyetlen blokklánc a bitcoin lesz.

A Web5 azon a feltételezésen alapul, hogy a Web3 decentralizált blokklánc technológiával és kriptovalutákkal való kiépítésének ötlete jó, de rossz eszközöket használ.

A Web5 a bitcoint, mint decentralizált pénzhálózatot és a megalapozott informatikai technológiák sokaságát használja fel. Létrehozza a decentralizált személyazonosságok, adattárolás és alkalmazások új ökoszisztémáját, ahol ténylegesen a felhasználók kezében marad a személyes adatok feletti ellenőrzés.

Web2 + Web3 = Web5

Az elmúlt néhány évtizedben az interneten végzett decentralizált fejlesztések, mint például a BitTorrent és a Tor megmutatták, hogy a blokklánc technológia nem szükséges összetevője a decentralizációnak. A cég szerint ez nem jó irány.

https://twitter.com/namcios/status/1535302090360250368

A TBD Web5 elképzelése olyan szoftverkomponensekből és szolgáltatásokból áll, mint a decentralizált azonosítók (DID), a decentralizált webes csomópontok (DWN), a szuverén személyazonosság szolgáltatás (SSIS) és a személyazonosító szoftverfejlesztő készlet (ssi-sdk). A Web5 elképzelésének dokumentációját itt éred el.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

/bitcoin magazine, TBD, bitlive/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img