Zuckerberg egy metaverzum tárcát vizionál

spot_img

Zuckerberg ma reggel arról írt saját üzenőfalán, hogy a Metánál dolgoznak egy digitális metaverzum tárcán, amivel a felhasználók digitális eszközöket mozgathatnak, saját személyazonosságukat használhatják és fizethetnek is.

Sőt, Zuckerberg hozzátette:

„Ideális esetben a jövőben a tárcával bármelyik metaverzumba bejelentkezhetsz, majd ott lesz mindened, amit a tárcára vásároltál”

A cég már idén májusban utalt erre a fejlesztésre, amikor a Facebook Pay nevet váltott Meta Pay-re. Ennek kapcsán akkor arról írtak, hogy mi lenne, ha a felhasználók egyetlen tárcával tudnának hozzáférni az online szolgáltatásainkhoz, a fizetésekhez és a digitális javaikhoz.

Maga az ötlet egybecseng a jól ismert kriptopénz tárcák tulajdonságaival. Tény, hogy Zuckerberg posztja nem említ sem kriptót, sem blokkláncot, de már a Facebook és az Instagram is foglalkozik az NFT-k integrációjával. Egy múltkori bejelentés viszont egy blokkláncok nélküli digitális pénzt vizionált.Ha a Meta ezen a vonalon indul el, az talán megnehezíti az „interoperabilitást”, vagyis a különböző szolgáltatások közötti kompatibilitást.

Zuckerbergéknek ugyanis a hosszú távú tervei közé tartozik, hogy teljesen független cégek és szolgáltatások ugyanahhoz a tárcához tudjanak kapcsolódni.

Ehhez még nincs meg a megfelelő technikai háttér, de már 30 másik techvállalat kifejezte az érdeklődését, köztük a Microsoft, a Qualcomm, a Sony vagy az Epic Games. Velük közösen alapították meg a Metaverzum Szabványok Fórumát. A szervezeten belül olyan szabványok kialakításán fognak dolgozni, amik megágyazhatnak a Web 3.0 korszakának.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img