Megszűnik a Coinbase Pro

spot_img

A Coinbase bejelentette, hogy a haladó kereskedőknek szánt Coinbase Pro szolgáltatást megszünteti és az év végéig kivezeti a piacról. A továbbiakban a kereskedést és minden fícsört a Coinbase alkalmazás és weboldal alá rendelnek, gyakorlatilag egyesítve a két szolgáltatást.

A Coinbase Pro 2018-ban indult, hogy kiszolgálja a kereskedőket. Mivel a platformon váltani jóval olcsóbb volt, sokan kiindulópontként használták az egyszerű Coinbase alkalmazást, hogy aztán a Pro-n folytassák a váltásokat. Manapság pedig a megnövekedett konkurencia és a Coinbase piaci részesedésének visszaszorulása miatt a Pro megszűntetése és a termékpaletta egyszerűsítése mellett döntöttek.

A cég ígérete szerint a Pro haladó szolgáltatásai, a grafikonok, az elemző eszközök, az order book és az API is beépítésre kerülnek a Coinbase felületére.

A staking, a hitelezés, a decentralizált wallet is bekerül a „sima” Coinbase alá, ezekre pedig már nem is kell túl sokat várnunk, ugyanis pár hét múlva már elérhetőek lesznek.

A Coinbase Pro az év végéig még üzemel, a pontos leállás dátumát még nem tették közzé.

A Coinbase nemrég a munkavállalóinak 18%-át elbocsátotta a kriptopiaci visszaesésre hivatkozva, majd ugyanazon a napon a cég részvényei 9,7%-ot estek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img