Mentőöv az Alameda Ventures-től

spot_img

Folytatódik a Terra Luna és a hozzá kapcsolt UST stabilcoin összeomlása okozta kriptopiaci kálvária. A Celsius után legutóbb a Babel Finance tiltotta le a kiutalásokat “szokatlan likviditási nyomásra” hivatkozva. Ezúttal a Voyager Digital jelentette be, hogy szintén likviditási gondokba ütközött, ugyanis a Three Arrows Capital (3AC) nem tudja fizetni a tőlük felvett hatalmas összegű kölcsönt. A céget Sam Bankman-Fried érdekeltségébe tartozó Alameda Ventures segítette ki. 

Egy nemrég kiadott sajtóközlemény szerint a Voyager Digital megállapodást kötött az Alameda Ventures Ltd-vel, amelynek célja, hogy “segítsen a Voyager-nek kiszolgálni az ügyfelek likviditási igényeit”. A vállalat “200 millió dollár készpénzt, valamint USDC és 15000 BTC injekciót kapott“.

Tegnap látott napvilágot ugyancsak az a hír is, hogy a szintén Bankman-Fried tulajdonában lévő FTX 250 millió dollárral mentette ki a BlockFi-t. 

“Amint azt korábban nyilvánosságra hoztuk, a hitelkeretből származó bevételeket a jelenlegi piaci volatilitás fényében az ügyfelek eszközeinek védelmére kívánjuk fordítani és csak akkor, ha erre szükség van. A hitelkereten kívül a Voyager körülbelül 152 millió USD készpénzzel és kriptoeszközökkel rendelkezik, valamint körülbelül 20 millió USD készpénzzel, ami USDC vásárlásra lett elkülönítve” – nyilatkozott a Voyager szóvivője.

A cég ezzel egyidejűleg azt is bejelentette, hogy leányvállalata, a Voyager Digital LLC nemfizetési felszólítást bocsáthat ki a Three Arrows Capital felé, mivel nem fizeti a tőlük felvett kölcsönt.

A cég “3AC-nak való kitettsége 15250 BTC-ből és 350 millió USDC-ből áll“, tehát az Alameda által nyújtott hitel ennek nagy részét fedezi. A kölcsön értelmében az Alameda jelenleg a Voyager 22 681 260 darab törzsrészvényével rendelkezik, ami a forgalomban lévő részvények körülbelül 11,5%-át jelenti. 

A társaság eredetileg 25 millió USDC visszafizetését kérte a 3AC-tól 2022. június 24-ig, majd ezt követően 2022. június 27-ig a teljes USDC és BTC tartozás kiegyenlítését. Ezen összegek egyike sem került eddig visszafizetésre. A Voyager a 3AC felé a rendelkezésre álló jogorvoslati lehetőségeken dolgozik.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

Újabb hitelező platform függesztette fel a kiutalásokat

/newsbtc, prnewswire, voyager, coincu news/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img