Új csúcson a stabilcoin dominancia

spot_img

A kriptopiacon növekvő medvés hangulatot támasztja alá a stabilcoinok dominanciájának növekedése is, amely rekord szintet ért el.

A dominancia növekedés annak is köszönhető, hogy a kereskedők és a befektetők inkább kivárnak vagy teljes egészében kilépnek pozícióikból. A legkézenfekvőbb lehetőség ilyenkor stabilcoinban tartani a kereskedésre vagy befektetésre szánt összeget mielőtt fiatként kivezetnék a tőzsdékről. A tőkekivonás már lassan hat hete tart, ami a stablecoinok piaci részesedésének növekedését eredményezi.

A stabilcoin dominancia növekedése annak ellenére zajlik, hogy a legnagyobb stabilcoinnak számító USDT kínálata látványosan csökken és az egykor a harmadik legnagyobb stabilcoinnak számító Terra UST néhány hete összeomlott.

A CoinGecko szerint az összes stabilcoin együttes piaci kapitalizációja körülbelül 155 milliárd dollár. Piaci tőkeérték alapján a hat legnagyobb kriptovaluta fele már stabilcoin a CoinMarketCap listáján.

A Tether USDT-je továbbra is vezető stabilcoin, piaci részesedést tekintve 43%, kínálata pedig 19%-kal csökkent a május eleji 83 milliárd USDT rekordmagasság óta. Jelenleg 67 milliárd USDT van forgalomban a cég átláthatósági jelentése és a Coingecko szerint is.

Az USDC 36%-os piaci részesedéssel rendelkezik, körülbelül 56 milliárd USDC érme van forgalomban, ami minden idők legmagasabb szintje körül mozog. Ráadásul a héten a Circle stabilcoinja megelőzte az USDT-t napi tranzakciók tekintetében Ethereum blokkláncon.

Napokon belül mindkét stabilcoint kibocsátó vállalat új érmékkel fog jelentkezni. A Circle egy euró fedezetű érmét dob piacra EUROC néven, a Tether pedig stabilfontot, GBPT tickerrel.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A közepes vagy kisebb kapitalizációjú coinok beruházásához az általunk is használt KuCoin felületét próbáld ki. Az így vásárolt kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni.

A fiat tartalékkal fedezett stabilcoinok jelentősége

/coinmarketcap, coingecko, circle, tether, cryptopotato/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img