Események sorával búcsúzunk a második negyedévtől

spot_img

Az összeomlást követő hét a legtöbb kriptovaluta számára némi emelkedést hozott, ám az elmúlt hónapokhoz hasonlóan ezt sem annyira magunknak, mint inkább a hagyományos piacokon uralkodó jó hangulatnak köszönhettük, amiket továbbra is szorosan lekövetünk.

A héten említést érdemlő események sora vár ránk. Hétfőn és kedden a világ legfejlettebb gazdaságait tömörítő G7 országok képviselői találkoznak, akikről már tudni lehet, hogy be fogják tiltani az orosz arany importját. Ezt maga az Egyesült Államok elnöke jelentette be.

Oroszország Ausztrália után a világ második legnagyobb aranytermelője, a globális kitermelés nagyjából 15 százalékáért felel. Meg is indultak a találgatások, hogy ez a hír vajon képes lesz-e feljebb tornászni az arany árfolyamát, ami a háború márciusi kezdete óta gyengeséget mutat.

Az orosz olaj betiltásakor az olaj árfolyama az egekig emelkedett. Vajon az arany esetében is így lesz?

A tiltáshoz később az EU is csatlakozhat, ám ezt majd csak a következő szankciós csomag összeállítása után jelenthetik be.

Szintén az EU-hoz köthető hír, hogy június 30-án véglegesíthetik az első egységes európai kripto törvény (MiCA) szövegét. Ennek a két talán legfontosabb jellemzője, hogy egyrészt a PoW (bitcoin) bányászatát tiltó szakaszt végül kivették belőle a képviselők, ugyanakkor valószínűleg rendelkezni fog egy kripto tárcák névszerinti azonosítását előíró paragrafussal is, amiből Hollandia lakosai már kaphattak is némi ízelítőt.

Szerdán 15:30-kor az EU, az Egyesült Királyság és az USA jegybankjának vezetői egyszerre fognak színpadra lépni egy Portugáliában megrendezésre kerülő pénzügyi konferencián. Itt új döntéseket aligha fognak bejelenteni, de a jövőbeli terveikre vonatkozó utalásaik megmozgathaják a piacokat.

Pénteken július elseje lesz, ami egy új pénzügyi negyedévet jelent. Az árfolyamoknak az új 3 hónapos ciklus kezdetén mutatott viselkedése árulkodó lehet a negyedév további részét illetően, a nagyobb befektetők ugyanis ilyenkor balanszálják újra a portfólióikat. A nagy pénz támogatása, vagy épp kilépése ezúttal is meghatározó lehet.

Az utolsó 3 negyedéves forduló időpontja a hagyományos és a kripto piacon

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img