320 ezer dollárért adtak el egy Ethereum domain nevet

spot_img

A 000.eth című Ethereum Name Service (ENS) domain név tegnap került eladásra. A vevő 300 ETH-t, vagyis 320 ezer dollárt fizetett érte, ami 126 millió forint.

Ez volt a második legnagyobb összegű ENS tranzakció a kripto történetében. Az első helyet a paradigm.eth vevője tartja, aki tavaly októberben 420 ETH-t fizetett a címért cserébe, ami akkor 1,5 millió dollárt ért. A vevő ismeretlen volt, a Paradigm nevű kockázati tőke társaság pedig azt nyilatkozta, hogy nem ők állnak a tranzakció mögött.

Az Ethereum Name Service segítségével domain neveket vehetsz az Ethereum hálózaton. Minden domain név gyakorlatilag egy NFT. Arra szolgálnak, hogy a komplikált, random számokból álló Ethereum címeket egy egyszerű, emberek által is olvasható címre cseréljék. Vagyis ha valakinek küldeni szeretnél bármilyen Ethereum hálózatot használó tokent, nem kell megadni a 42 karakterből álló számsort, hanem elég beírnod a domain nevet.

Az ENS domain neveket a spekulálók ugyanazért vásárolják, amiért a hagyományos domain neveket is, hogy később túladjanak rajta. Néhányan presztízsből vagy a népszerűsítés miatt is vásárolnak ilyen neveket, mint a Shopify CEO-ja, Tobias Lütke, a Reddit társalapítója Alexis Ohanian, vagy a Budweiser márka.

A korai érkezőket tavaly novemberben egy bőkezű airdroppal jutalmazták: néhányan milliós értékben kaptak ENS tokeneket.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img