Már szállítják az Intel ASIC chipjeit 

spot_img

Most már hivatalosan is elmondható, hogy az Intel beszállt a bitcoin bányászatba. A technológiai óriás alig fél éve jelentette be az “ultra alacsony feszültségű és energiahatékony” ASIC chipjét, máris a piacon van. A hírek szerint a napokban szállítják le az előre szerződött bányász partnercégeknek.

A szerződött bányászcégek között van az Argo Blockchain, a Block Inc., a Hive Blockchain és a GRIID Infrastructure, amelyek elsőként juthatnak így hozzá az Intel ASIC chipjéhez. Raja Koduri alelnök nemrég Twitteren tette közzé a hírt: 

https://twitter.com/RajaXg/status/1542214091426521089

“Az Intel csapata most szállítja a Blockscale ASIC chipeket! Az első termék mindig felejthetetlen marad, gratulálunk a csapatnak”.

Egyelőre hiányzik a listáról a Block, Jack Dorsey cége. A korábbi megállapodás értelmében és egy pár hónappal ezelőtti nyilatkozat alapján Koduri ezt mondta:

“Közvetlenül olyan ügyfelekkel állunk kapcsolatban, akik egyetértenek fenntarthatósági céljainkkal. Az Argo Blockchain, a BLOCK (korábbi nevén Square) és a GRIID Infrastructure az első ügyfeleink között vannak”.

A Hive reagált elsőként a hírre:

“A HIVE büszke arra, hogy az Intellel működik együtt és már alig várjuk, hogy az új ASIC chipeket a BTC bányászatban használhassuk!” 

Az Argo, a maga részéről szintén egy tweetben jelentette be a chipek érkezését:

“Köszönjük Raja Kodurinak és az Intelnek. Izgatottan várjuk az újításokat ezekkel az új ASIC chipekkel és üdvözöljük az ePIC Blockchain-t a fedélzeten.” 

Az ePIC Blockchain egy új szereplő a bányász iparban. Az ePIC Blockchain Technologies “Észak-Amerikában tervezett ASIC RIG-eket” gyárt. Az Intel csak magát az ASIC chipet fogja biztosítani ügyfeleinek, ahelyett, hogy egy komplett ASIC bányász rendszert szállítana, ahogyan az jelenleg az iparágban megszokott. 

Az Intel szállítmánya egy referencia hardvertervet és egy szoftvercsomagot tartalmaz, hogy az ügyfelek rendszerfejlesztését elősegítse. Ennek a terméknek a fejlesztésében és tesztelésében nyújt segítséget az ePIC Blockchain az Argo-nak, amit közösen fognak továbbfejleszteni. 

A bányász hozzátette, hogy helyet és kapacitást is biztosítani fog egyik létesítményében az ePIC kutatási és innovációs mérnöki csapatának a jövőbeli gépek fejlesztése érdekében.

Az észak-amerikai székhelyű ePIC nagy tapasztalattal rendelkezik a számítástechnikai feldolgozás és az energiahatékonyság terén. Olyan nagyobb cégeknek dolgozott már eddig, mint a Sony, a Nintendo és a Microsoft.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. 

Új ASIC bányász chipet dob piacra az Intel

/intel, newsbtc, epis blockchain/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img