Végleg leáll a Meta tárcája, a Novi

spot_img

Szeptemberben tényleg véget ér a Meta első flörtölése a kriptopénzek világával: lezárják a Novi pilot programját. 

A friss információ a Novi hivatalos honlapján jelent meg, ahol arról tájékoztatták a tesztelőket, hogy szeptember elsejétől használhatatlan lesz a Novi, addig vonják ki pénzüket a platformról.

Ezzel befejeződik egy nyolc hónapos pilot program, ahol amerikai és guatemalai tesztelők tranzaktálhattak a tárcával.

A Novi bezárása öt hónappal azután jön, hogy Meta eladta a saját stabilcoin technológiáját a Silvergate Capital-nak. A Diem a szabályozói nyomás miatt bukott meg, pedig a Meta komoly szerepet szánt neki a tervezett ökoszisztémában és a Novi natív tokene lett volna.

Mivel a Diem nem tudott elindulni, a Paxos stabilcoinját a Pax Dollar-t (USDP)-t használta a Novi tárca. A Coinbase társult a Novi-val, hogy a felhasználók pénzét őrizze. Ha a Novi megkapta volna a szabályozói beleegyezést, akkor a Novi tárca átkerült volna a Diem blokkláncra (amit azóta átneveztek Librának) és elindult volna a Meta térhódítása a fizetési piacon.

Helyette egy hagyományosnak mondható fizetési szolgáltatást fejleszt a Meta, ami eddig a Facebook Pay nevet viselte, nemrég pedig Meta Pay-re változtatták. Funkcióiban ugyanazt tudja mint a tervezetett hálózat, leszámítva a digitális tárcát.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img