Tele van a Binance és még a csődközelbe jutott cégeket is kimentené

spot_img

A Yahoo-n megjelent interjúban a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao lerántotta a leplet arról, hogy mennyire megy a Binance szekere a medvepiacon. CZ elmondta, hogy a „kripto tél” ellenére a tőzsdének nincsenek pénzügyi gondjai, mivel óriási készpénztartalékkal rendelkezik. 

Sőt, a Binance jelenleg is 50 kriptopénzes vállalattal tárgyal arról, hogyan segíthetnek nekik túlélni a medvepiacot, ami befektetéseket vagy felvásárlásokat jelenthet a jövőben.

„Nincs semmilyen adósságunk. Még mindig nyereségesek vagyunk és nem tartoznak nekünk túl sokan.”

A kimentések témában nemrég még az FTX vezérigazgatójának szólt oda CZ a Twitteren, az interjúban viszont már azt mondta, hogy akkor is megmentik a szenvedő cégeket, ha az nem hoz nekik egyértelmű nyereséget. Viszont csak azokra a cégekre lőnek, ahol piacképes termékeket fejlesztenek.

Zhao az agresszív terjeszkedés mellett a Binance bővüléséről is beszélt. Szerinte a medvepiacon nem fizetnek „nevetségesen magas fizetéseket” a jó munkaerőnek, ezért most van az ideális idő a bővítésre. A Binance év végéig még 2000 embert szeretne felvenni.

A Binance pénzügyi helyzete nem véletlen. A bikapiac során sem költötte túl magát drága marketing kampányokkal, mint a konkurensek, akik Super Bowl reklámokat és stadion elnevezési jogokat vettek.

„Más cégek úgy gondolták, hogy a bikapiac örökké folytatódik, de a piacok ilyet nem szoktat csinálni”

– mondta CZ.

Zhao kitért arra is, hogy a tőzsde bevételének 30%-át stabilcoin teszi ki, ami biztosítja, hogy ellenállóak legyenek a medvepiacokkal szemben.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img