A bitcoin továbbra is kéreti magát

spot_img

Hétfőn tovább folytatódott az ethereum által fűtött emelkedés. A falkavezér az éjszakai órákban már az 1597 dolláros árfolyamot is elérte, de az elmúlt napok egyik legjobban teljesítő tokenjének mégsem ő, hanem a kistestvér Ethereum Classic számít, ami péntek óta megduplázta az árfolyamát.

Habár tegnap 2000 dollárral erősödött, a bitcoin továbbra is inkább csak megfigyelőként van jelen és reagál az ETH által mutatott erőre. Elemzők szerint egészséges lenne, ha a BTC lassan átvenné az irányítást és ő diktálná tovább az emelkedés ütemét, mert ezzel nagyobb lenne az esélye annak, hogy a növekedés nem csak egy néhány napos “anomália” lesz, hanem talán egy hosszabb távon is fennmaradó trend válik belőle.

Az ETH (bal oldali grafikon) vezeti az emelkedést. A bitcoin (jobb oldali grafikon) határozott kitörése egyelőre még várat magára.

Sokat segített volna, de a hagyományos tőzsdék tegnap nem támogatták a kripto piacok lendületét, miután kiderült, hogy a világ legnagyobb vállalatának számító Apple válságra számít és ezért bejelentette, hogy visszafogja kiadásait és az új alkalmazottak felvételét.

A hírre azonnali eséssel reagált az amerikai piac és enyhe mínuszban zárta a hétfői kereskedési napot. A korrekció egyelőre még nem volt olyan mértékű, hogy veszélyeztesse a múlt héten kezdődő emelkedést, így ha ma leporolják magukat a befektetők, akkor egyelőre  a kriptósoknak sem kell attól tartania, hogy nagyobb ellenszéllel kelljen megküzdeniük.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img