Alpine: vajon idén is a legnagyobb kriptotőzsde csapata nyeri a Forma 1-es Magyar Nagydíjat?

spot_img

A hétvégén kerül megrendezésre a 37. Forma 1-es Magyar Nagydíj. A Binance hazai képviseletének jóvoltából mi is kilátogathatunk a rendezvényre, hogy a helyszínről tudósítva mutassuk be a kriptovaluták és a száguldó cirkusz egyre inkább összefonódó kapcsolatát.

Amikor számba vettük, minket is meglepett, hogy a Forma 1 már milyen sok szállal kötődik a kriptók világához. Amellett, hogy a versenysorozat fő támogatója is az ágazat egyik ismert szereplője, a csapatok közül már a BWT Alpine, a Mercedes, a Red Bull Racing, a McLaren Racing, a Ferrari, az AlphaTauri, az Alfa Romeo és az Aston Martin is rendelkeznek valamilyen kriptós szponzorral, vagy együttműködő partnerrel.

A felsorolásból bizonyos tekintetben kiemelkedik a francia BWT Alpine, aminek autói nem csak a Binance logóját viselve öregbítik a tőzsde hírnevét, hanem egy saját rajongói token kibocsátása óta már aktív szereplői is a kripto piacnak.

A Renault tulajdonában álló csapat nagy reményekkel vághat neki a hétvégi Magyar Nagydíjnak. Habár az istálló első számú pilótájának a nagy öreg Fernando Alonso tekinthető, a vele együtt versenyző Esteban Ocon tavaly éppen nálunk, a Hungaroringen szerezte meg első futamgyőzelmét.

Az Alpine által kibocsátott kriptovaluta a Binance kínálatában érhető el és az úgynevezett fan token kategóriába sorolható. A rajongói tokenek lényege a szurkolók hűségének jutalmazása.

Elsőként a nagyobb focicsapatok kezdtek kísérletezni ezekkel, így ma már több mint 60 gárda rendelkezik valamilyen virtuális pénzen alapuló hűségprogrammal.

PSG, Juventus, Barcelona. Csak néhány a saját kriptovalutával rendelkező csapatok közül.

A Binance eddig négy rajongói token kibocsátásában segédkezett, melyek közül három szintén egy-egy focicsapat, a Lazio, az FC Porto és a Santos nevével fémjelezve került forgalomba. A negyedik a BWT Alpine istállójának a kriptopénze, ami a technikai sportok világában az első kísérlet egy hasonló hűségprogram bevezetésére.

Az Alpine tokenek birtokában a márka követői részt vehetnek a csapat életét befolyásoló szavazásokon, egyedi ajándékokat vásárolhatnak a szurkolói ajándékboltban, vagy szert tehetnek olyan digitális tárgyakra (NFT-kre), amelyek később különböző játékokhoz és promóciókhoz kínálnak majd számukra hozzáférést.

A tokenek olyan élményekre is beválthatók, amiket csakis az ALPINE tulajdonosok számára tesznek elérhetővé. Ide tartozhat például a tesztvezetéseken való részvétel lehetősége, a versenyekre szóló, a csapat boxába is belépést biztosító VIP belépők biztosítása, vagy éppen egy találkozó a csapat tagjaival és a versenyautókat vezető pilótákkal.

Az Alpine több mint hatmillió követővel rendelkezik a közösségi felületein, ami megalapozhatja a token körüli ökorendszer beindítását. Ennek kialakítása még jelenleg is folyamatban van és valamilyen formában várhatóan része lesz az Alpine Cars, vagyis a versenyautókat gyártó cég, az Alpine eSports, illetve anyavállalatként maga a Renault is.


Így duruzsol egy Alpine motorja

Az Alpine tokenek néhány hónappal ezelőtt kerültek kibocsátásra a Binance Launchpad felületén. Az induláskor az összesen 40 milliós ALPINE készletből 4 millió került értékesítésre, darabonként 1 dolláros egységáron. Az árfolyam jelenleg 2 dollár felett tartózkodik, a token megvásárlására és kereskedésére ezen az oldalon van lehetőség.

Az ALPINE tokennel tegnapi elemző videónkban is foglalkoztunk (~9:30).

Ha szeretnétek többet is megtudni az Alpine-ról, mindenképp kövessétek a TikTok és YouTube csatornánkat, a hétvégi futamon ugyanis mi is ott leszünk, hogy belessünk a Binance által támogatott csapat kulisszái mögé. (És ha már arra járunk, megpróbálunk arra a kérdésre is választ találni, hogy vajon hova tűnt Damon Hill?)

Az 1997-es Magyar Nagydíj közvetítésének műsorvezetői nem vették észre a másodikként célba érő Damon Hill-t. Palik László ezzel kapcsolatos megjegyzése egy azóta is emlegetett mondássá vált.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img