Kamatemeléssel és recesszióval kényeztet az USA

spot_img

A tegnap hajnali esés óta érdemi változás nem történt, a főbb kriptovaluták árfolyamai most is ott tartózkodnak, ahol 24 órával ezelőtt jártak.

A nagy képet tekintve az ethereum egyelőre még tartja a bikás szerkezetét és a kitörési pontnak számító 1250-es régió felett tartózkodik. A bitcoin ugyanakkor visszasüllyedt a június óta kialakított oldalazó sávba.

Bitcoin (balra) és ethereum (jobbra)

A nagyobb kripto piaci rally-kat általában a bitcoin szokta vezetni, a stafétát pedig később szokták átvenni az altok. A jelenlegi fordított felállás tehát nem mondható ideálisnak és további bizonytalanságot szülhet.

A helyzetből való érdemi kimozdulásra valószínűleg csak az amerikai jegybank ma este 8-9 óra közötti kamatemelése és sajtótájékoztatója után lehet számítani, ám az ezt követő akció során is érdemes lehet óvatosnak lenni.

Holnap 14:30-kor kerül bejelentésre az Egyesült Államok második negyedéves GDP adata. A hivatalos (bármilyen ismert értelmező/üzleti szótár, vagy tankönyv szerinti) definíció alapján két egymást követő mínuszos negyedév már gazdasági visszaesésnek (recesszió) számít, ugyanakkor az elmúlt napokban a Fehér Ház képviselői szinte minden megszólalásuk alkalmával igyekeztek elkerülni ennek a meghatározásnak a hazsnálatát.

https://twitter.com/cwt_news/status/1551794599957602305?s=20&t=b92BU3OvRDI6KkTrX0GSJA

A Fehér Ház szóvívője nem hajlandó elárulni, hogy szerintük mi a gazdasági visszaesés fogalma.

Ők valószínűleg már tudják, hogy az adatok nem lesznek kedvezőek és az első negyedév után az USA másodszor is negatív számokat fog közzétenni. Mivel a világ legnagyobb és ezáltal iránymutató gazdaságáról van szó, kérdés hogy ezt miként értékelik majd a globális piacok. Az Egyesült Államok pénzügyminisztere holnap ezzel kapcsolatban sajtótájékoztatót is fog tartani, ami szintén megmozgathatja az árfolyamokat.

A következő 48 órában elképzelhető, hogy mind az emelkedésre, mind az esésre játszók próbáknak lesznek alávetve. A bejelentésekre reagáló, gyorsan emelkedő, eső és visszakorrigáló árfolyamok könnyen csapdába ejthetik az elbizakodott kereskedőket.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img