Az azonosítás bevezetésekor elveszítette a userek 90%-át a Binance

spot_img

Egy kimerítő interjút adott a CoinDesk-nek a Binance jogi csapatának három vezetője. A fő téma a Binance és az orosz online feketepiac, a Hydra kapcsolata volt. Ennek kapcsán semmi újat nem tudtunk meg, arra viszont most először derült fény, hogy hány felhasználót vesztett a Binance, mióta bevezette a kötelező ügyfélazonosítást. 

“Elveszítettük az ügyfeleink 90%-át és ezzel együtt több milliárd dolláros bevételtől is elestünk, miután bevezettük a kötelező KYC-t

 – mondta Tigran Gambarayan, a Binance vezető compliance igazgatója.

A szigorítással egyidőben a kiutalható bitcoinok számát 2 BTC-ről, 0,06-ra csökkentették. Ezzel a limittel annó magasan verték az összes nagyobb piaci szereplőt, de túl sok kockázattal járt és a szabályozók figyelmét is felkeltette. A tőzsde másik compliance igazgatója arról beszélt, hogy ennek a limit az eltörlését a magas kockázat indokolta. Hozzátette, hogy miután a jogi osztály elmagyarázta Changpeng Zhao-nak a helyzetet, ő nem habozott, hogy a helyes döntést meghozza.

Az interjú jobban belement a pénzmosás és más illegális tranzakciók problémájába, de a három jogi vezető szerint a Binance mindent megtesz azért, hogy betartsa a törvényeket. 

“Ha egy indiai csaló Apple ajándékkártyákat vetet az áldozatával és így lopja meg őket, akkor az azt jelenti, hogy az Apple százmilliókat mos át? Nem. A bűnözők mindig a legegyszerűbb és a legolcsóbb módját keresik a dolgoknak, a Binance pedig a legolcsóbb a piacon, szóval miért is ne használnák?” – példálózott Gambaryan.


Tudtad? Ha ezzel a linkkel regisztrálsz a tőzsdén, az összes Binance jutalékodból visszakapsz 20%-ot. A BNB jutalékifizetés opcióval közel 40%-al olcsóbb lehet a kereskedésed a legnagyobb kriptotőzsdén.

A csapattagok szerint a Binance-nél csak azért nagyobb az illicit tranzakciók száma, mert ők a piacvezetők és gyakorlatilag minden statisztikában verik a versenytársaikat. Viszont arányaiban nincs több illegális tranzakció, mint bármelyik másik tőzsdén. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img