Augusztusban elkezdődhet a MtGox károsultak kifizetése

spot_img

Évek óta vissza-visszatérő téma, hogy a MtGox ügyfeleinek kárpótlása milyen hatással lehet majd a kripto piacra. Úgy tűnik, hogy többé már nem kell találgatnunk, augusztusban ugyanis kezdetét vehetik a régóta halogatott kifizetések.

2014-es csődjéig a MtGox volt a világ legnagyobb kripto tőzsdéje. A globális forgalom 80%-át bonyolító japán váltó egyes források szerint a sorozatos hacker támadások, mások szerint a tulajdonosok által elkövetett sikkasztások miatt húzta le a rolót.

Bárhogy is történt, az itt tárolt 750 000 BTC-nek nyoma veszett és ebből később csak 200 000-et sikerült később a hatóságoknak visszaszereznie. Ezek egy részét időközben különböző (jogi) okokból már értékesítették, ám a maradék továbbra is az azt kezelő japán állami megbízott felügyelete alatt maradt.

A károsultak több mint 8 éve küzdenek azért, hogy a lefoglalt coinokból visszakapják az őket megillető részt, a folyamat pedig most jutott el abba a szakaszába, hogy 137 000 BTC-ből ténylegesen megkezdődhessen a kárpótlások kifizetése. Erről még júliusban kaptak tájékoztatást a váltó egykori ügyfelei.

A program augusztus végétől indulhat el

A kifizetések akár már augusztusban elkezdődhetnek, az érintettek pedig választhatnak, hogy bitcoinban, bitcoin cash-ben vagy fiat pénzben kérik majd a kártérítést.

Ez a folyamat ismét eladási nyomás alá helyezheti a bitcoint, ám az üggyel foglalkozó szakértők arra is felhívták a figyelmet, hogy a károsultak egy részének a jogosultságát az elmúlt években már kivásárolták azok a befektetési alapok, amik hosszú távú befektetésként tekintenek a BTC-re.

Aki tehát mindenképp szabadulni akart a bitcoinjaitól, az már korábban is megtehette, de a jelenlegi árfolyamon mintegy 3 milliárd dollárt érő bitcoin sorsa így is a következő hetek egyik meghatározó narratívája lehet.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img