Globális lett az Instagram NFT-támogatása, Európában még várat magára

spot_img

A Meta, az Instagram anyavállalata csütörtökön közölte, hogy folytatódik az NFT-kel kapcsolatos terjeszkedése. Az Instagramon az amerikai felhasználók számára májusban már bevezették az NFT-k támogatását, most pedig új globális régiók kapták meg a lehetőséget.

Afrika, az ázsiai- és csendes-óceáni térség, a Közel-Kelet és Amerika mintegy 100 országában mostantól a userek megoszthatják NFT-jeiket az Instagramon. Európát nem sorolták a listába, egy szóvivő pedig nem kívánt nyilatkozni arról, hogy Európába is eljön-e a támogatás.

A támogatás a gyakorlatban azt jelenti, hogy a felhasználók csatlakoztathatnak egy kriptopénz tárcát, az Instagram pedig felismeri az azon tárolt NFT-ket, azokat megoszthatják a profilukon vagy betehetik egy speciális jelzéssel ellátott profilképként. Mark Zuckerberg a bővítés apropóján egy gyerekkori fotót osztott meg magáról, ami hamarosan NFT-ként lesz elérhető. A fényképen a fiatal Mark egy gyermek baseball-liga játékosaként tűnik fel.

Az Instagram a Rainbow, a MetaMask és a Trust Wallet integrációi mellett a Coinbase Wallet és a Dapper Wallet kapcsolást is támogatni fogja. Az alkotók az Ethereumon és a Polygonon mintelt NFT-ket is posztolhatnak, valamint a globális terjeszkedés mellett a Flow blokklánc támogatást is bejelentették a Meta-nál.

A hálózat tokene, a FLOW a hírre több, mint 50%-ot ugrott, erős volumennel megtámogatva.

FLOW/USDT 4 órás grafikon

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img