Becsomagolt ETH tokent indít a Coinbase

spot_img

A Coinbase egy új kriptopénzt indított, amely a kriptotőzsdén keresztül stakelésbe helyezett Ethereum tokeneket helyettesíti.

A Coinbase szerdán közölte, hogy a Coinbase Wrapped Staked ETH (cbETH) egy ERC-20 token lesz, vagyis az Ethereum hálózaton fut majd. Lényege, hogy lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy a stakelésben tartott Ethereum (ETH) értékét felhasználják, miközben jutalmakat keresnek a stakeléssel.

Amint az Ethereum hálózati fejlesztése után a felhasználó stakelésbe rakja az ETH-kat, a Coinbase felületén megjelennek számláján a cbETH-k. Azok várhatóan augusztus 25-én lesznek elérhetőek a kereskedésre „ha a likviditási feltételek is teljesülnek”.

https://twitter.com/CoinbaseAssets/status/1562476695357358080

„Reményeink szerint a cbETH-t bizalmába fogadják a kereskedők, a felhasználók, és a DeFi alkalmazásokban is megjelenik majd “

A cbETH whitepapere így fogalmaz:

“Az ETH-t és a cbETH árfolyamát nem kötjük össze, és nem is várható, hogy 1:1 arányban felcserélhetőek legyenek az ethereummal. Ahogy az alapul szolgáló stakelt ETH továbbra is jutalmakat halmoz fel, minden egyes cbETH token várhatóan több feltett ETH-t fog képviselni, ami idővel ezen eszközök árfolyamának eltérését eredményezheti”.

A Coinbase már bejelentette, hogy elővigyázatosságból „rövid időre szüneteltetni” tervezi az ETH és ERC-20 tokenek be- és kifizetését a tőzsdén, a merge idején. A merge (vagyis amikor a főhálózat összeolvad a Beacon Chain-el, ezáltalán proof-of-stake konszenzusra áll át a hálózat) szeptember 16-án valósul meg.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img