Közösségi összefogás az egyik legnagyobb kriptós influenszer ellen

spot_img

Követőinek számát tekintve Bitboy, polgári nevén Ben Armstrong a világ egyik legnagyobb kriptós influenszere. A srácról már évek óta tudni lehet, hogy pénzért bármit hajlandó belemondani a kamerába, amire egy nála kisebb, de szintén milliós követőtáborral rendelkező videós, Atozy is felhívta a figyelmet. Bitboy emiatt egy perrel fenyegette meg őt, ám néhány órával később már vissza is táncolt az eljárástól, miután a kriptós közösség rövid idő alatt több százezer dollárt dobott össze Atozy jogi védelmére.

Atozy még tavaly novemberben készítette el a Bitboyról szóló kisfilmjét, amiben az influenszer videóiban található ellentmondásokra hívta fel a figyelmet.

Konklúziója az volt, hogy senkinek sem lenne szabad pénzügyi tanácsokat elfogadnia Bitboy-tól, aki egy korábban kiszivárgott dokumentum szerint az alábbi tarifákért vállalja, hogy jó színben tűntet fel egy-egy reklámozni kívánt kriptopénzt.

Bitboy szerint a kijelentés anyagi károkat okozott neki, ezért beperelte Atozy-r, aki a minap kapta kézhez az erről szóló dokumentumot.

Atozy hitt abban, hogy mindaz amit Bitboyról állít igaz, ezért a közösség segítségét kérte, hogy meg tudja védeni magát a bíróságon, és fedezni tudja az Egyesült Államokban ezzel járó igencsak magas jogi kiadásokat. Kérésére néhány óra alatt több mint 200 000 dollárnyi kirptós adomány gyűlt össze.

A pénz fele, 100 000 dollár attól az ős kriptós Cobie-tól érkezett, akivel korábban az alábbi cikkünkben foglalkoztunk:

Az összefogást látva Bitboy pár órával később egy videóban jelentette be, hogy eláll a pertől. Bár sokan arra biztatták Atozy-t, hogy perelje vissza Bitboy-t, ám a srác úgy döntött, hogy amint megkapja az ügy visszavonásáról szóló hivatalos iratokat, mindenkinek visszautalja az adományként küldött összeget.

Bitboy tehát túl korán ivott a medve bőrére, tegnap ugyanis még azt hitte, hogy Atozy könnyű préda lesz. Alig 45 perccel azután, hogy a Atozy a közösség segítségét kérte, ezt írta ki a közösségi falára.

“Persze kérj csak pénzt a 16 éves haverjaidtól. Biztos mind el tudnak majd csenni 10 dollárt az anyukájuk pénztárcájából, hogy kisegítsenek.”

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img