200 000 dollárt ért egy Twitch-en elénekelt Nirvana szám

spot_img

Cobie, vagyis Cryptocobain már régi motorosnak számít a kriptósok között. A több mint 300 000 közösségi médiás követővel rendelkező, és egyébként nagy Nirvana rajongó srác jó 10 évvel ezelőtt vásárolta meg első bitcoinjait, mostanában pedig a FTX/Blockfolio hivatalos podcastjának műsorvezetőjeként tengeti hétköznapjait.

Miután Cobie néhány hónappal ezelőtt minden kriptóban tárolt megtakarítását etherre váltotta, a ma hajnalban 3000 dollár fölé emelkedő árfolyam egy kis jótékonykodásra ösztönözte őt.

Az úgynevezett Twitch Raid, egy olyan jelenség, amikor egy élőben közvetítő streamer-t egy másik élőben közvetítő, de sokkal nagyobb követő táborral rendelkező műsorvezető mutat be a saját közönségének, arra kérve őket, hogy iratkozzanak fel a feltörekvő tehetség a csatornájára.

Cobie korábban már több alkalommal is próbálkozott hasonló megmozdulásokkal, amiknek a lényege az volt, hogy kinézett egy a Twitch-en éppen élőben játszó, de egyébként teljesen ismeretlen zenészt, akit aztán arra kért, hogy játszon el neki egy Nirvana számot. Ha az sikerrel átment a teszten, akkor megpróbálta rábeszélni, hogy telepítse a gépére vagy a telefonjára a népszerű Metamask walletet, és ha ez is megvolt, akkor jöhetett maga a raid, vagyis hogy ő maga néhány száz, vagy ezer dollárt küldött az illetőnek, majd arra kérte több százezer követőjét, hogy ők is iratkozanak fel a csatornára és támogassák meg némi kriptóval is a művészt.

Cobie ma először egy paratune nevű amatőr zenészen próbált meg segíteni, ám az ő csatornáját felügyelő moderátorok végül csalónak nézték és bannolták őt, így végül egy másik előadó, a zenészlány Mela Bee közvetítésénél kötött ki, aki éppen a barátjával adott elő néhány számot. A sikeres Nirvana teszt után a pár telepítette a Metamaskot is, miközben az is kiderült, hogy a srác (balra) kissé hasonlít a kriptós körökben félistennek tekintett Sergey Nazarovra (jobbra), a Chainlink alapítójára.

Innentől kezdve már nem volt megállás, megnyíltak a pénzcsapok. Mela Bee tárcacímére végül több mint 200 000 dollár értékű kripto adomány érkezett, amin még maga Cobie is meglepődött  A pillanat, amikor a lány megnyitja a walletet:

Egy olyan időszakban, amikor sokan akár több tízmillió dollár értékű kriptovalutát is hajlandóak kiadni egy pixeles képért, egyszerűen csak jó látni, hogy vannak, akik hús-vér embereken is hajlandóak segíteni. A Twitchen játszó zenészek közül sok a vírus kitörése óta abból él, hogy néhány dollárért cserébe elénekli a nézők kedvenc számait.

További hírek és érdekességek a Discordon és a Youtube csatonánkon.

SOS Gyermekfalvak: adományozz bitcoint vagy ethert, és segíts 400 gyereknek

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img