Ingatlant kriptopénzért, Pozsonyban

spot_img

A szlovák piac legnagyobb lakossági ingatlanfejlesztője húzott egy merészet és bevezette a kriptopénzekkel is fizethető foglaló lehetőségét.

A Cresco Real Estate az első olyan lakásépítő az országban – de még a környéken is – amelyiknél ez a lehetőség megadatik.

„A vevők a foglalási díjakat a legismertebb kriptovalutákkal, a bitcoin és az ethereum segítségével is kifizethetik a megfelelő kriptotárcák és szolgáltatások használatával. Ezek közé tartozik jelenleg a Bitcoin.com, az Elly wallet és a Binance Pay” – mondta Michal Pauer, a Cresco Real Estate értékesítési igazgatója.

Az érdeklődő a cég bemutatótermében közvetlenül, telefonon keresztül is fizethet. Ez a lehetőség is teljesen ingyenes: „Az ügyfélnek, aki úgy dönt, hogy a foglalási díjat kriptovalutákkal fizeti ki, semmilyen költsége nem keletkezik. A tranzakcióval kapcsolatos minden díjat mi viselünk a szolgáltatás keretében” – nyilatkozta Pauer.

A Cresco a Global Payments Corporation nevű fizetési szolgáltatást és annak alkalmazását használja. A vevőnek csak jóvá kell hagynia a tranzakciót a tárcájában, miután beolvasta az alkalmazás által generált QR-kódot.

A cég kínálatából jelenleg egy, jelenleg is épülő lakópark lakásait foglalhatja le a vevő kriptopénzekkel.  A Slnečnice lakópark Pozsonyligetfalu városrész déli részén épül. Az ingatlanfejlesztő nem zárta ki, hogy az egész kínálatukra kiterjesszék a BTC és ETH fizetés lehetőségét.

Északi szomszédunknál jelenleg több, mint 140 ezer szlovák (a lakosság körülbelül 2,5%-a) rendelkezik kriptopénzekkel. Bár a kriptovalutákat a szlovák kormány már megadóztatta, az országban a valódi fizetőeszközként való használatuk még eléggé gyerekcipőben jár.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img