32 ezer bitcoint adott el egy ismeretlen bálna

spot_img

Egy ismeretlen bitcoin bálna 32 ezer BTC-t mozgatott meg. Dollárban kifejezve ez egy 600 millió dolláros tranzakciót jelent – a bálna ugyanis vélhetően eladta azokat egy OTC ügylet keretében. 

Az Whalemap elemzése szerint a BTC cím tulajdonosa az előző medvepiac mélypontján vásárolta a bitcoinokat és 2018 decembere óta nem is mozgatta azokat, egészen mostanáig. 

A vásárlás és az eladás pillanata az árfolyam grafikonon

Ezeknek a bitcoinoiknak a vételára 2018 decemberében megközelítőleg 124 millió dollár lehetett, míg tegnap már 612 millió dollár értek.

A feltételezések szerint a bitcoinokat csütörtökön adták el egy tőzsdén kívüli kereskedés során. „Az ilyen tranzakciók általában OTC-ügyleteket, vagyis tőzsdén kívüli eladásokat jeleznek, ami azt jelenti, hogy valaki most, ezen az áron, hajlandó megvenni ezt a 32 ezer BTC-t” – mondta a Whalemap csapata.

A 2018 végi időszakra- amikor a bálnánk bevásárolt – jellemző volt a nagy piaci szereplők felhalmozása. Az onchain-adatok szerint körülbelül 337 ezer BTC, amelyet ekkor vásároltak, még mindig mozdulatlanul ül a tárcákon.

Bekarikázva a 2018 év vége és 2019 év eleji akkumuláció időszaka – ebből az időből még 337 BTC-t nem adtak el.

Egyes elemzők úgy gondolják, hogy a jelenlegi időszak hasonló lehet a 2018 végi és 2019 eleji időszakhoz – vagyis szintén erősen felhalmoznak a legnagyobb tárcák. A Glassnode on-chain adatai azt mutatják, hogy az elmúlt napokban újabb nagymértékű bitcoin kiáramlás volt jellemző a tőzsdéken. A Glassnode szerint az elmúlt 30 napban mintegy 100 000 BTC hagyta el a tőzsdéket.

Október elejétől újra a tőzsdékről való kiutalás (piros oszlopokkal a negatív tartományban) a jellemző a Glassnode mérései szerint 

A tőzsdék teljes egyenlege jelenleg 2,34 millió BTC, míg egy hónappal ezelőtt 2,46 millió BTC volt a tőzsdéken.

A kriptotőzsdéken tárolt bitcoin mennyiségének (sárgával) és a bitcoin árfolyamának (feketével) alakulása áprilistól kezdve

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img