Egy volt FBI-ügynököt, a „Wall Street legrettegettebb emberét” szerződtette a Binance

spot_img

Az amerikai Binance US kriptotőzsde új nyomozó egységet hozott létre, és egy korábbi FBI különleges ügynököt nevezett ki az élére. A legnagyobb kriptotőzsde célja, hogy felkutassa és megállítsa a platformján folyó illegális tevékenységeket.

A híreket már a cég jogi vezetője, Krishna Juvvadi is megerősítette a Cointelegraphnak és elárulta, hogy az egykori FBI ügynök és nyomozásvezető neve BJ Kang.

Kang az FBI-nál eltöltött 20 éves szolgálati ideje alatt az értékpapírcsalások és bennfentes kereskedelem ügyében folytatott nagy horderejű nyomozásaival szerzett magának hírnevet.

Az egykori FBI-ügynököt a Reuters egyszer „a Wall Street legrettegettebb emberének” nevezte, miután lefényképezték őt Bernie Madoff – a történelem eddigi legnagyobb Ponzi-rendszer működtetőjének letartóztatásakor. Egy kevésbé ismert ügy során pedig egy befutott Wall Street-i hedge fund vezért, Raj Rajaratnam-t tartóztatott le belsős kereskedésért. 

A Binance épp az amerikai SEC két párhuzamos vizsgálatával néz szembe. Az egyik szálon a tőzsdefelügyelet információkat kér két árjegyző vállalatról, a másikon pedig azt vizsgálja, hogy a Binance amerikai ága világossá tette-e a felhasználói számára, hogy kapcsolatban áll ezekkel a vállalatokkal és felhasználói adatokat szolgáltat nekik. 

A Binance US új nyomozati csoportja a bűnüldöző szervekkel, szabályozókkal és más tőzsdékkel is együttműködik majd, hogy felkutassa és megállítsa az illegális tranzakciókat a platformján, valamint Kang feladata lesz, hogy egy nyomozati infrastruktúrát is kiépítsen a Binance US berkein belül.

Egy tegnapi  közleményben a Binance US újra megismételte, hogy az elmúlt évben komolyan megerősítette jogi osztályait azzal, 145%-kal növelte a compliance részlegek létszámát, és a vállalat teljes munkaerő-állományának több mint egyötödét ezekre a funkciókra fordította.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img