Választások, kamatdöntés, negyedéves jelentések: az év legmozgalmasabb 3 hete következhet

spot_img

A következő 3 hét lehet az idei év legnagyobb piaci kilengéseit hozó időszaka. Ezen a héten a legnagyobb amerikai vállalatok negyedéves pénzügyi jelentései és fontos gazdasági adatok nyilvánosságra hozatala, a következőn a jegybank kamatdöntő ülése, az azt követőn pedig az időközi amerikai választások eredményei hozhatják mozgásba az árfolyamokat.

A napokban ad mélyebb betekintést pénzügyi helyzetébe az 5 legnagyobb amerikai vállalat, amiket számos kisebb, de mindenki által ismert brand fog követni.

Kedd (22:00): Microsoft, Alphabet (Google). Szerda (22:00): Meta (Facebook). Csütörtök (22:00): Apple, Amazon

Mivel ezek a cégek önmagukban adják a globális referencia pontnak számító SP500 index értékének ~20%-át, a részvényeikben végbemenő változások az egész piacra kihathatnak, tájékoztatóikat emiatt kiemelt figyelem szokta övezni.

Ezek mellett több gazdasággal kapcsolatos bejelentésre is számíthatunk. Csütörtökön (20:30) az USA negyedéves GDP adatait, pénteken (14:30) pedig az infláció hétköznapi emberekre gyakorolt hatását mutató fogyasztói árindex-et teszik közzé. Ez utóbbi a jegybank által figyelt egyik kiemelt adat, ami a jövő heti kamatdöntő ülés előtt újabb spekulációk forrása lehet.

A bitcoin piaci aktivitása rég nem látott mélyponton tartózkodik, ezért sokan bíznak abban, hogy a következő hetek egyik eseménye képes lesz azt újra mozgásba hozni. A kriptók a befektetői körök egyre szorosabb összefonódása miatt gyakran reagálnak a hagyományos tőzsdéken végbemenő változásokra.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

Rég nem látott mélyponton a bitcoin volatilitása

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img