AXS: a piac már beárazta a token unlock-ot, de így is 100x-es a megtérülés

spot_img

Az Axie Infinity játék saját tokene, az AXS, a mai napon új 52 hetes mélypontra esett, amikor elérte az 8,58 dollárt.

Heti szinten az AXS közel 22%-ot veszített az értékéből, sőt, a top 100 kriptopénz közül az AXS veszítette a legtöbbet a kapitalizációjában: kb. 200 millió dollár tűnt el a tokenből.

A Coinglass adatai szerint az AXS határidős pozícióit összesen 5,1 millió dollár értékben likvidálták az elmúlt héten. A likvidálások 37%-a short pozíciókból származott, a maradékban a longosok buktak.

Az elmúlt évben – gyakorlatilag az altcoin piaccal együtt – az AXS értéke 95%-ot esett, a 2021 novemberi 165 dolláros csúcsához képest. Ráadásul az elmúlt hónapban még egy újabb feleződést is produkált az árfolyam.

Az AXS elmúlt hónapban látott zuhanásának elsődleges mozgatórugója valószínűleg az, hogy a piac beárazta a mai napra tervezett token kiosztást. Az Axie-nél ugyanis a mai napra tették a korai- és magánbefektetőknek szánt tokenállomány kiosztását. 

Az Axie magánbefektetői, korai pártfogói vagy tanácsadói a Token Unlocks adatai szerint kevesebb, mint 15 óra alatt 21,5 millió AXS tokent, vagyis a teljes kínálat 8%-át fogják megkapni. Ez jelenlegi áron kb. 185 millió dollárt érhet.

A piac pedig úgy látja, hogy a kiosztás után eladásra kerülnek ezek a tokenek, ami még lejjebb nyomhatja az árfolyamot.

A whitepaper szerint 21,543 millió AXS tokenből a magánbefektetők várhatóan 2,16 millió AXS tokent kapnak meg.

Mivel a private sale során az AXS-hez 8 dollárcentes áron lehetett hozzájutni, a mostani 8,69 dolláros ár is több, mint 100-szoros megtérülést jelent. Emiatt vélhetően sokan az azonnali eladás mellett döntenek.



Az Axie Infinity és a Sky Mavis COO-ja, Aleksander Leonard Larsen szerint ez lesz az utolsó feloldás is. A Sky Mavis – az Axie mögött álló játékstúdió – kijelentette, hogy „egyetlen tokent sem fog eladni” a közelgő feloldásból. 

Az aktív játékosok adatai szerint az Axie küzd a növekedésért, a játékosok száma az év eleji 2,78 millióról mára alig a 700 ezres kategóriába esett. 

/decrypt/


Mélyebben is érdekel az Axie és más play-to-earn játékok világa? Gyere fel a Gaming csapatunk Discord szerverére, ahol együtt is játszhatunk és megoszthatjuk egymással tapasztalatainkat.


 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img