Nincs bírás a Binance-szel: egyedül uralja a kriptopénz piacot

spot_img

Továbbra is a Binance uralja mind a spot, mind a derivatív piacok kereskedési volumenét, ráadásul versenytársai még csak a közelében sincsenek – derül ki a The Block Research legfrissebb jelentéséből.

Az elmúlt 24 órában a Binance a centralizált kriptopénz tőzsdék teljes spot volumenének több, mint 55%-át tudta magáénak. 

A versenytársak között már sokkal élesebb a verseny, de közülök is mindössze három tőzsde tett ki 5%-nál több volument. Ők az Upbit (6,1%), az OKX (5,4%) és Coinbase (5,3%) voltak – amíg a Kucoin és az FTX 4,7%-ot, illetve 4,5%-ot hozott. 

A kereskedési volumen megoszlása a vizsgált spot kriptotőzsdék között. /The Block Research/

A Binance amerikai tőzsdéje is megelőzte az FTX.US-t, előbbi a teljes volumen 1,4%-át, utóbbi pedig annak 0,6%-át gyűjtötte be.

A derivatív piacoknál is nagyon hasonló a helyzet – legalábbis ami a Binance-t illeti. A tőzsde az elmúlt 24 órában a teljes volumen 54,4%-os részesedését könyvelhette el magának.

A származtatott termékek piacán a versenytársak már jobban teljesítenek. Az OKX-nek van a második legnagyobb derivatív volumene, valamivel több mint 14%-kal, míg a Bybit 10,2%-kal a harmadik helyen áll. Az FTX eközben 8,8%-ot hasított ki a tortából.

A kereskedési volumen megoszlása a vizsgált derivatív kriptotőzsdék között. /The Block Research/

A Binance erős dominanciája a volumenek terén egybeesik a stablecoin szektorban is egyre növekvő piaci részesedésével. A Binance USD (BUSD) ugyanis egyre inkább növekszik, miután a Binance a múlt hónapban elkezdte átváltani más vállalatok stabilcoinját saját fizetőeszközébe.

Eközben a Binance folytatja szabályos európai terjeszkedését is. Múlt csütörtökön a tőzsde bejelentette, hogy Ciprus jóváhagyta a pénzügyi szolgáltatói engedélyét. Korábban három másik európai országban – Franciaországban, Olaszországban és Spanyolországban – szerzett jóváhagyást a pénzügyi hatóságoktól. 


Miért ennyire sikeres a Binance? Mert ők adják a legjobb ajánlatot a piacon: ha ide kattintasz és regisztrálsz, a Binance 20%-ot visszaad minden kifizetett kereskedési jutalékod után.


 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img