Bejött a Reddit ötlete: 2,5 millióan jutottak NFT-hez

spot_img

Amikor a világ egyik legnépszerűbb közösségi platformja, a Reddit az év elején bejelentette, hogy belép az NFT piacra, kérdéses volt, hogy a felhasználók hogyan fogadják majd az ötletet. Most, néhány hónappal később már nyugodtan kijelenthető, hogy a Reddit törekvéseit siker koronázta. 

Az áruba bocsátott NFT-k mindegyike elfogyott, sőt, még a másodlagos piacokon egy-egy ritkább darabért több ezer dolláros árat is kérnek az eladók. Az NFT alapú profilképek és avatarok lehetősége az elkészített új kriptopénz tárcák számát is megdobta. Pali Bhat, a Reddit vezető termékmenedzsere szerint több, mint 2,5 millió tárca jött létre a platform saját blokkláncán. 

Bhat szerint ezeket a tárcákat kifejezetten azért hozták létre, hogy a userek NFT avatarokat vásárolhassanak, amelyeket aztán a profilképükhöz használhatnak. 

Az NFT avatarokat idén nyáron vezette be a Reddit. Mindegyik NFT-n a Reddit kabalafigurája, Snoo szerepel, különböző öltözetben, kiegészítőkkel és tulajdonságokkal. A bevezetés után az NFT-kre adott reakciók olyan pozitívak voltak, hogy a Reddit ingyenesen is kiosztott egy adagot a legrégibb és legaktívabb felhasználóinak.

A Redditnek körülbelül 52 millió felhasználója van, vagyis az NFT-k a userek 5%-át „konvertálták”, amit egy sikeres indulásnak  könyveltek el a cégnél. A Reddit szeretné ezt a számot jövőre még jobban feltornázni.

A Reddit saját blokklánca a Vault nevet kapta és a Polygon segít annak fejlesztésében.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img