Gyűrűk Ura NFT-t dob piacra a Warner Brothers

spot_img

A Gyűrűk Ura filmeket forgalmazó Warner filmstúdió limitált példányszámú NFT sorozatot hoz forgalomba. A kollekció a mozis trilógia 2001-ben megjelent első részéhez, A Gyűrű Szövetségéhez kapcsolódik.

Az alig néhány órája bejelentett gyűjtemény darabjai ma délután, magyar idő szerint 15:00 órától lesznek megvásárolhatók. A Warner a legelkötelezettebb rajongókat szeretné megcélozni a megjelenéssel, amivel lényegében a limitált kiadású DVD-k piacába szeretnének új életet lehelni. Mivel NFT-kről van szó, a valóságban persze nincs szó semmilyen fizikai adathordozós megjelenésről, a vásárlók digitális tartalmakhoz való hozzáférést biztosító jogokat kapnak a pénzükért cserébe.

Ha bejön a próbálkozás, a Moziverzum fedőnév alatt futó projekt keretében később más filmeket is kiadhatnak majd NFT formátumban. De hogy pontosan mit is takar ez az egész:

Összesen 10 999 darab NFT kerül kibocsátásra. Ezeket megvásárolva és egy megfelelő kripto tárcában tartva hozzáférés szerezhető bizonyos digitális tartalmakhoz és tárgyakhoz. A készlet két verzióban lesz elérhető, a 10 000 darabos Mystery és a 999 darabos Epic változatban.

A 30 dollárért forgalmazott Mystery NFT-k tulajdonosai hozzáférést kapnak a film teljes 4K UHD változatához, 8 órányi színfalak mögött készült felvételhez és audio kommentárhoz, story boardokhoz, kategorizált képgyűjteményekhez, online bejárható filmbéli területekhez, valamint olyan digitális tárgyakhoz, amiket az AR, vagyis a kiterjesztett valóság technológia révén lehet majd nézegetni és felhasználni. Egy ilyen lehet például Gandalf varázsbotja, amit egy telefon képernyője, vagy egy arra alkalmas virtuális szemüveg segítségével lehet majd kivetíteni, vagy filterként a közösségi oldalakon felhasználni.

A 10 000 darabos Mystery csomag darabjait 3 véletlenszerűen kiosztott változatban lehet megszerezni. Ezek lehetnek gyakoriak, kevésbé gyakoriak, vagy ritkák. A gyakoriak a filmbéli Megyéhez, a kevésbé gyakoriak a tünde város Völgyzugolyhoz, a ritkák pedig Mória bányáihoz kapcsolódó extra tartalmakhoz és AR tárgyakhoz kínálnak hozzáférést.

A Mystery mellett érkező 999 darabos Epic NFT-k ára 100 dollár lesz. Ezeknek nem lesz ritkasági faktora, mert tartalmazni fogják az összes Mystery csomag tartalmát, a hozzájuk járó AR tárgyakkal együtt, plusz még néhány bónusz galériát is, amik a Mystery változatból kimaradtak.

Az NFT-ket a bankártyás fizetési mód mellett USDC-vel, ethereummal és bitcoinnal is meg lehet majd vásárolni. Kibocsátásukra az Eluvio blokkláncon fog sor kerülni. Ez lehet a projekt talán legnagyobb hátulütője, hiszen egy új, lényegében teljesen ismeretlen hálózatról van szó, ami a jövőben erősen korlátozhatja az NFT-k világában meghatározó funkciónak számító egymás közti szabad adásvételeket. Talán szerencsésebb lett volna az Ethereumot választani.

A Warner szerint az NFT-k a rajtuk keresztül gyakorolható birtoklás ténye miatt személyesebbé teszik ezt a digitális kiadást, mintha csak egy sime streaming felületen tették volna elérhetővé az anyagot. A bejelentés megosztotta a rajongókat. Az első kommentek alapján vannak akik érdeklődve várják a csomag tartalmát, mások viszont a fentebb is látható bemutató videó alapján csak egy túlárazott blu-ray menüt látnak a stúdió új termékében.

Ha lesznek elérhető statisztikák a Gyűrűk Ura NFT-k fogadtatásáról, később azokról is beszámolunk.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

World Cup Inu (WCI): Ronaldinho-t is beszervezték egy új kriptós átverésbe

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img