A Dogecoin lesz a Twitter kriptopénze?

spot_img

Habár az elmúlt héten a legtöbb kriptovaluta jól teljesített, a Dogecoin egészen kirobbanó formában volt.

A 150%-os ugrás mögött Elon Musk Twitter felvásárlása állt. Miután a világ egyik leggazdagabb embereként is ismert vállalkozó a napokban 44 milliárd dollárért megvásárolta a közösségi oldalt, sokan elkezdték találgatni, hogy vajon ebben is szerepet szánhat-e kedvenc kriptovalutájának, a Dogecoinnak?

Musk 2021-ben gyakorlatilag egymaga hype-olta az egekig a DOGE árfolyamát, miután a közösségi oldalán és média megjelenéseiben többször is elmondta, hogy nem csak jópofának tartja a mémen alapuló kriptovalutát, de ő maga is jelentős mennyiséggel rendelkezik belőle.

2020 decembere és 2021 májusa között 170-szeres növekedés

Musk ma hajnalban ismét egy arra utaló bejegyzést tett közzé, hogy a DOGE valamilyen formában a Twitter részévé válhat. A sejtelmes kacsintással publikált képen egy Twitter köpenyes Shiba Inu fajtájú kutyus látható, ami a Dogecoin logójában is szerepel.

https://twitter.com/elonmusk/status/1587297730631696384?s=20&t=CeVIQu8R5xU3C1V3UR0mkw

Az üzenet közzététele után ismét megugrott és egy óra alatt közel 15%-ot emelkedett a DOGE árfolyama.

Hogy Elonnak valóban tervei lehetnek-e a Dogecoinnal, vagy csak ezzel kívánt Boldog Mindenszenteket / Halloween-t a követőinek, azt egyelőre nem fejtette ki.

2010. február 23-án készült az a fénykép, ami a világ egyik leghíresebb kutyájává tette Kabuso-t, a Shiba Inu-t. A kutya egyike volt annak a 19 állatnak, akiknek egy japán menhely bezárása miatt kellett villámgyorsan új otthont találni. Kabuso az 58 éves óvóbácsihoz, Atsuko Satohoz került, aki az első találkozásukról több fényképet is készített.

Ezen felvételek közül került ki az a ma már ikonikus és sejtelmesen néző profilkép is, amit pár hónappal később valaki teljesen véletlenül fedezett fel a gazdi közösségi oldalán és osztott meg vicces képként a Redditen.

A fotó szinte azonnal klasszikus mémmé, és az akkoriban még csak a szárnyaikat próbálgató kriptovaluták ma is népszerű képviselőjének, a Dogecoinnak jelképévé vált.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img