Thai-magyar blokklánc egyetértés

spot_img

Thaiföld és Magyarország pénzügyi technológiai szövetségei egyetértési megállapodást írtak alá, amiben támogatják a blokklánc technológia bevezetését pénzügyi szektorukban.

A Thai Fintech Szövetség (TFA) és a Magyar Blokklánc Koalíció által október 25-én aláírt szándéknyilatkozat értelmében a két szövetség “meg fogja osztani egymással a blokklánc fejlesztések területén elért tapasztalataikat, legjobb gyakorlatait és a közvetlen együttműködés szempontjából potenciálisan előnyös területeket” – olvasható Magyarország Bangkoki Nagykövetségének Facebook bejegyzésében.

(forrás: Magyarország Bangkoki Nagykövetsége)

A Magyar Blokklánc Koalíciót az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Nemzeti Adatgazdasági Tudásközpont közösen hozta létre 2022 márciusában, míg a Thai Fintech Association egy 2016-ban alapított nonprofit szervezet, amelynek célja a helyi pénzügyi technológiai iparág képviselete, beleértve a kriptopénz tőzsdéket is.

Az első Thai-Magyar Fintech Fórum remek lehetőséget biztosított a magyar vállalatok bemutatására a thai piacra, nevezetesen: Digitális Termelői Piac, WhiteHat, Családi Pénzügyek, Ukatemi Technologies, InnovITech, Peak, TE Food és Kürt.

(forrás: Magyarország Bangkoki Nagykövetsége)

A rendezvényen Czeglédi Tamás, a Magyar Blockchain Koalíció szakmai vezetője és Chonladet Khemarattana, a Thai Fintech Szövetség elnöke is részt vett, akik a blokklánc technológia és a pénzügyi szektor jövőjéről szóló beszélgetésen is aktív szerepet vállaltak.

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

/cointelegraph, magyarország bangkoki nagykövetsége/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img