Kriptopénzügyek – 64.

spot_img

Rövid híreink a kriptopénzügyek világából. Lending hírek, hitelek, hitelezések, kripto kihelyezések, kriptopénz szolgáltatók és tőzsdék által kibocsátott kártyák rövid híreit foglaljuk össze, rövid nemzetközi kriptopiaci összefoglalóval. Lássuk mi történt a héten!

Binance hírek

  • Az amerikai Binance US kriptotőzsde új nyomozó egységet hozott létre, és egy korábbi FBI különleges ügynököt nevezett ki az élére. A legnagyobb kriptotőzsde célja, hogy felkutassa és megállítsa a platformján folyó illegális tevékenységeket.
  • Továbbra is a Binance uralja mind a spot, mind a derivatív piacok kereskedési volumenét, ráadásul versenytársai még csak a közelében sincsenek – derül ki a The Block Research legfrissebb jelentéséből.
  • A Bloomberg friss cikke szerint a Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao továbbra is támogatni fogja Elon Musk 44 milliárd dolláros Twitter felvásárlási ajánlatát. Eközben Washingtonban „egyre nagyobb aggodalomra ad okot a külföldi befektetők személye”.

Coinbase

Habár az egyik legdrágább kripto tőzsdének számít, mégis ingyenessé tette a második legnagyobb stabil coin váltását a Coinbase. A lépés az USDC piaci részesedésének látványos visszaesésére adott válaszuk lehet, hiszen a Coinbase egy konzorcium tagjaként maga is részese az USDC-t forgalmazó szervezetnek és érdekelt annak sikerében.

ICON

Két héttel ezelőtt, 2022.10.17-én érkezett meg a várva várt ICON airdrop. Aki tavaly decemberben a feltételeknek megfelelt az az alábbi oldalon igényelheti, ha még nem tette volna. Ennek a menetéről az alábbi cikkben olvashattok.

Trezor

A következő két hét során 15%-os kedvezménnyel vásárolhatók meg a Trezor hardveres kripto tárcái. Az akció november 8-ig tart és bárki részt vehet benne, a vásárlás során nincs szükség kupon kód megadásra.

Piaci zanza

A bitcoinbányászok mögött nehéz hónapok állnak, a növekvő energiaköltségek mellett csökken a bányászat jövedelmezősége, a bitcoin árfolyama és ezzel együtt a bányászok bevételei. A lending szolgáltatókat sújtó csődhullám elérte az egyik legnagyobb észak-amerikai bányászt a Compute North-ot, a bányász kintlévőségek összege is bőven 4 milliárd dollár felett jár. Az adósságok rendezése érdekében kedvezményes, kifejezetten bányászoknak nyújtott kölcsönökkel próbálnak segítséget nyújtani nagyobb kriptoipari szereplők, mint például a Binance, a Maple Finance és a Antalpha. Mindezek mellett néhány tőzsdén jegyzett bitcoinbányászt a tőzsdei kivezetés veszélye fenyegeti. A Nasdaq legutóbb a Digihost-ot kereste meg, hogy hamarosan törölheti a tőzsdén jegyzett cégek listájáról.

Rishi Sunak napokon belül hivatalosan is az Egyesült Királyság miniszterelnöke lesz. Az eddigi jelek arra utalnak, hogy a tisztségre való kiválasztása jó hír a kriptoipar számára.

A Tesla múlt héten hozta nyilvánosságra negyedéves pénzügyi adatait. Mindez azért lehet érdekes számunkra, mert az autógyár 2021. januárjában 1.5 milliárd dollár értékű bitcoint vásárolt. Ennek nagy részét, kb. 75%-át idén már értékesítették, az ebből befolyó pénzre feltehetően két autógyár építése miatt volt szüksége a vállalatnak.

A keddi ülésnapon felolvasták és elfogadták az ország brexit utáni gazdasági stratégiáját összefogó tervezetet, aminek egyik pontja a kriptopénzeket is beemelné az államilag elismert pénzügyi eszközök közé.

Sokakat ért váratlanul a kripto piac hirtelen emelkedése, legalábbis erre utal az elmúlt két nap során likvidált shortok kiugróan magas száma. Az összesített tőzsdei adatok alapján, az esésre játszók utoljára másfél éve tippeltek ennyire rosszul az árfolyam rövid távú elmozdulásának irányára.

A francia bankóriás, a Societe Generale kripto ágazata, az SG Forge megkapta a francia pénzügyi hatóság, az Autorité des Marchés Financiers (AMF) által kibocsátott működési engedélyt kriptopénz letétkezelési és kereskedési szolgáltatásokra.

Elismerte a Google, hogy a jelenlegi kriptotél károsan hat a hirdetésekre költött pénzösszegek nagyságára. A technológiai óriásvállalat a bevételnövekedés lassulását nagyrészt a pénzügyi szervezetek – köztük a kriptoeszközökkel foglalkozó vállalatok – hirdetési kiadásainak csökkenésével magyarázta.

Bitcoinbányászrészvény-jelentés

Bitcoinbányászrészvény-jelentés – 2022.10.26.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Alternatívát keresel a centralizált kriptohitelezési platformok és a hagyományos pénzügyi intézmények között? Kedvező kamatozású kriptovaluta fedezeten alapuló garantált hiteleket keresel? Kamatoztatnád meglévő kriptovaluta eszközeidet is, de nem tudod, hol kezd el? Nos, a Nexo megoldás lehet számodra minden tekintetben, mert egy helyen tudod kamatoztatni a kriptovaluta- és fiat pénzeszközeidet kedvezményes hiteltfelvételi lehetőségek mellett.

Kripto alapú bankolás a Nexo-val

Néhány hete már hazánkban is elérhető a Nexo kriptovaluta fedezetű hitelkártyája. Korábbi cikkünkben már bemutattuk a Nexo platformot, most lássuk a Nexo hitelkártya fontosabb ismérveit. 

Kriptofedezetű hitelkártya a Nexo-tól

Helyezd letétbe kriptovalutáidat és keress a kamatokon! Nexo ismertető a YouTube csatornánkon. 

OKX bemutató

Plutus bemutató

A piacon több szereplő is kínál már bank- vagy hitelkártyát. A Crypto.com és a Binace kártyáit már régóta használhatjuk, akárcsak a Wirexet. Nemrég pedig a Nexo tette elérhetővé saját debit kártyáját a hazai felhasználók számára. Bőven tudunk már válogatni és könnyen megtalálhatjuk a számunkra legideálisabb megoldást.

Kriptós kártyák tekintetében itthon a Plutus nem annyira ismert, mint a fent felsoroltak, annak ellenére, hogy már 2017 óta piacon vannak és az ingyenes csomagban 3 százalék pénzvisszatérítést kínálnak úgy, hogy egyes csomagoknál még csak el sem kell köteleznünk magunkat.

Plutus: ingyen kriptó, minden kártyás vásárlás után

Hasznos cikkek

Hasznos linkek

Ha kipróbálnád a lending szolgáltatókat az alábbi linkek valamelyikén megteheted:

Ha kipróbálnád az alábbi bankkártyák egyikét az alábbi linkek valamelyikével igényelhetsz egyet:

Ha kriptovalutáidat biztonságban szeretnéd tudni, az általunk is használt és letesztelt hardver tárcákat ajánljuk: 

Érdekelnek a kriptopénzügyek? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalóinkkal!

Ha még több hírre, információra vágysz, iratkozz fel YouTube és TikTok csatornánkra is, ahol naponta jelentkezik Györfi András a Kripto Percekkel, a LapSzemlével és minden hétfőn, szerdán, pénteken a Kérdezz-Felelekkel, amiben az előző videóban feltett kérdésekre válaszol. Keny kereskedő kollégánk napi videós piaci összefoglalóját is megtaláljátok Kriptopiac Keny-vel címmel szintén a youtube csatornánkon. 

Ha pedig segítőkész és informatív kripto közösségre vágysz, látogass el discord csatornánk valamennyi szobájába. Iratkozz fel akár VIP tagnak, ahol ki tudod próbálni kereskedési tippek szolgáltatásunkat is! Ha a Kripto Akadémia ingyenes, kriptopénzekkel foglalkozó email tanfolyamára, a KriptoSulira feliratkozol, könnyedén elsajátíthatod a kriptopénzek világának alapjait.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img