Kriptobányász hírek – 15.

spot_img

Kriptobányász cikksorozatunkban két-három hetente összefoglaljuk a fontosabb bányász eseményeket a nagyvilágból. Discord csatornánk #bányászoknak kialakított szekciójában pedig segítőkész bányász közösség jött össze. A szobában megtaláljátok a napi ki-mit bányászik, rig összeállításról tanácsokat, tippeket, videokártya beállítási praktikákat és aki ASIC témakörben keresi a választ, azt is meg fogja találni! Lássuk a fontosabb eseményeket!

Szeptember végén jelentett csődöt  az egyik legnagyobb észak-amerikai bitcoin bányász- és adatközpont szolgáltató vállalat a Compute North. A cég a Chapter 11 szerinti csődvédelmi eljárást nyújtott be maga ellen Texas déli körzetének csődbíróságán. A bejelentés szerint 500 millió dollárral tartozik legalább 200 hitelezőnek.

Az alábbi videóban a FogHashing merülőhűtéses konténer bemutatója látható…

Cikksorozatunkban átvesszük a merülőhűtéses bányászatról mindent, amit tudni érdemes. Az előző részekben átnéztük, hogy mi is az a merülőhűtéses bányászat és azt, hogy ki építsen magának merülőhűtéses rendszert. Megnéztük a merülőhűtéses rendszerek kiépítése során alkalmazott kifejezéseket, szót ejtettünk az egyhurkos és a kéthurkos hűtésről, majd néhány praktikus lépést árultunk el a merülőhűtéses rendszer kiépítéséhez. A harmadik részben sorra vettük az immerziós bányászat előnyeit és a hátrányait, majd megvizsgáltuk az ASIC gépek technológiai görbéjét. Negyedik, befejező részünkben megnézzük azokat a nagyobb bányásztársaságokat, amelyek merülőhűtéses technológiát használnak, otthoni merülőhűtéses közösségi csoportokat, majd végezetül listába szedjük a piacon lévő folyadékhűtéses bányászgépeket.

Megérkeztek El Salvadorba az első merülőhűtéses technológiával felszerelt bányász konténerek…

A bitcoin bányászatból származó bevételek szeptemberben 16,2%-kal, mintegy 550,5 millió dollárra csökkentek. A bányászoknak viszont jó hír, hogy 2021 novembere óta ez volt a legalacsonyabb százalékos csökkenés – derül ki a The Block Research által összeállított adatokból. Egyébként a bányászok bevételei hat hónapja folyamatosan csak apad. 

A hónap elején jelentette be a CleanSpark (Nasdaq: CLSK, Észak-Amerika egyik legnagyobb bitcoin bányásza), hogy a vállalat bányászati hashrátája meghaladta a 4 EH/s-ot és kevesebb mint egy hónap alatt több mint 30%-kal nőtt. A vállalat hashrátájának nagy része alacsony szén-dioxid-kibocsátású forrásból származik és jó úton halad afelé, hogy teljesítse a 2022-es év végi 5 EH/s-os célkitűzését.

A Binance Pool egy 500 millió dolláros hitelezési alapot indított, amelynek célja a kriptovaluta bányászat támogatása. A vállalat bányász szolgáltatása kölcsönöket fog nyújtani mind a magán, mind pedig a tőzsdén jegyzett bitcoin bányászok számára.

Tőzsdei kivezetéssel nézhet szembe több bitcoinbányász

Bár a múltkor már felmerült, végül nem került be a bányászat szigorú korlátozása a készülő európai MiCA (Markets in Crypto Assets) elnevezésű szabályozási keretbe. Uniós szinten a téma viszont továbbra is heves viták tárgyát képezi, különösen most, az energiaválság és a felszökő energiaárak beköszöntével.

A múlt hónapban a CleanSpark bányászati hashrátája meghaladta a 4 EH/s-ot. A vállalat most úgy látja, hogy az év végi számítási teljesítményét 5,5 Eh/s-ra tudja növelni, ami 10%-kal magasabb az előző előrejelzéshez képest. 

Az egyiknek sikerül, a másiknak nem! Nyakunkon a bányász kapituláció? Előző cikkünk a CleanSpark stabil pénzügyi hátteréről szólt, ez pedig a Core Scientific bizonytalan helyzetéről. A bányászcég SEC felé benyújtott papírjai alapján nagyon úgy fest a helyzet, hogy a Compute North után a Core Scientific (CORZ) is csődöt jelenthet.

Bitcoinbányászrészvény-jelentések október hónapban:

Kibányászott kriptovalutáidat befektetnéd, de nem tudod hova? A Nexo felülete erre egy remek lehetőség lehet. A Nexo-ról készült bemutató cikkünket itt éred el. Érdekelnek a bányászat mellett a kriptopénzügyek is? Legyél Te is VIP tag a discord csatornánkon! Pénzügyek szobában várunk naponta frissülő kisebb pénzügyi összefoglalókkal, tippekkel!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img