A medvepiac hatással van a Google hirdetési bevételeire

spot_img

Elismerte a Google, hogy a jelenlegi kriptotél károsan hat a hirdetésekre költött pénzösszegek nagyságára. A technológiai óriásvállalat a bevételnövekedés lassulását nagyrészt a pénzügyi szervezetek – köztük a kriptoeszközökkel foglalkozó vállalatok – hirdetési kiadásainak csökkenésével magyarázta. 

Ezen a héten kedden, a Google anyavállalatának, az Alphabetnek a harmadik negyedéves eredménykimutatásában Philipp Schindler, a Google üzletági igazgatója elárulta, hogy a hirdetési kiadások mellett csökkentek a keresési statisztikák is.

“A harmadik negyedévben, a keresés bizonyos területein valóban visszaesést tapasztaltunk egyes hirdetők kiadásaiban. A pénzügyi szolgáltatások területén például a biztosítási, hitel, jelzálog és kripto alkategóriákban visszaesést tapasztaltunk” – mondta Schindler.

A CNBC beszámolója szerint, az elmúlt három hónapos időszakban összességében 6%-kal nőtt a hirdetések száma, ami 2013 óta a Google leggyengébb negyedéve, egyetlen kivétellel, ami a covid járvány kezdete volt.

A YouTube hirdetési bevételei is csökkentek éves szinten. A csökkenést, a Google vezérigazgatója a kihívásokkal teli makrokörnyezetnek és annak a reklámiparra gyakorolt hatásának tulajdonította a Finbold közlése szerint.

A Google még október közepén jelentette be, hogy kriptovalutás fizetési lehetőséget vezet be felhőszolgáltatásaiért, amit a Coinbase-el kötött partner kapcsolata tesz lehetővé. Ezen felül a Coinbase várhatóan át fogja telepíteni az adatokkal kapcsolatos alkalmazásait a Google által biztosított felhő szolgáltatásba.

A techóriás egyre nagyobb lehetőséget lát a Web3 világában, amit a BNB Chainnel való közös együttműködés is bizonyít. Az év eleje óta a Google Cloud hozzáadta a rosszindulatú kriptobányász szoftver fenyegetettség érzékelő szolgáltatását és elindította digitális eszközökkel foglalkozó csapatát is.

Ezek a partnerségek és fejlesztések azt jelzik, hogy a technológiai óriás nagy reményeket fűz a kriptovalutákhoz a jövőben. 

További híreket, kereskedési elemzéseket, tippeket a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok.

Bitcoin vagy nagyobb altok vásárlásához a Binance szolgáltatásait ajánljuk. A megszerzett kriptovalutáidat akár a Nexo felületén is tudod kamatoztatni vagy a Safepal hardver tárcán biztonságban tárolni.

Partnerkapcsolat jött létre a Binance és a Google Cloud között

/finbold, cnbc, google, zeiger marketing/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img