Harmadával erősödtek a DeFi appok a BNB Chain-en

spot_img

Egy évvel azután, hogy beütött a medvepiac, a kripto-ökoszisztéma egyes részei mostanra, 2022 harmadik negyedévére a fellendülés jeleit kezdik mutatni. 

A DappRadar által, a BNB Chain-ről készült harmadik negyedéves elemzéseben a kereskedelmi volumenek és a DeFi jelentős növekedéséről olvashatunk, ezzel együtt az NFT kereskedés továbbra is esik.

TVL idén a harmadik (rózsaszínnel) és második (kékkel) negyedévben

A DappRadar jelentése szerint a BNB Chain megőrizte második pozícióját a DeFi hálózatok között (fenti grafikon). Az Ethereum után továbbra is a BNB Chain a második legnagyobb DeFi blokklánc, 7,6 milliárd dolláros összértékkel (TVL, Total Value Locked).

A 2021-es őszhöz képest a BNB Chain 93%-os TVL csökkenést szenvedett el, de azóta a fokozatos fellendülés jeleit mutatja.

A legfrissebb eredmény szerinti 7,6 milliárd dolláros TVL növekmény 29%-os emelkedést jelent a BNB Chain második negyedéves teljesítményéhez képest.

A BNB Chain a GameFi ökoszisztémák piaci részesedésének 37%-át is adja, amit az Ethereum követ 20%-kal, majd a Polygon 11%-kal.

A DeFi alkalmazások között magasan vezet a PancakeSwap: a TVL 68,2%-át tudja magáénak.

“A BNB Chain ezt a sikert a PancakeSwap teljesítményének köszönheti” – olvasható a jelentésben, mivel az ökoszisztémában 68%-ot, vagy 4,1 milliárd dolláros TVL-t képvisel, amelyet a Venus követ 16,3%-kal (995 millió dollár) és az Alpaca Finance 8,7%-kal (530 millió dollár). Mindezt 300 DeFi alkalmazás közül (fenti grafikon).

Az NFT kereskedési volumen továbbra is csökken, a BNB Chain idén közel 33%-os visszaesést jegyzett- az első negyedévi 276 ezer dollárról a harmadik negyedévben 185 ezer dollárra. A jelentés szerint az egyedi kereskedők száma 45%-kal csökkent, mindössze három hónap leforgása alatt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img