A Polygon lesz az első Instagram által támogatott NFT kibocsátó platform

spot_img

Az éjszakai órákban több mint 15%-ot emelkedett a MATIC árfolyama, miután fontos bejelentést tettek közzé a tokent kibocsátó hálózattal kapcsolatban.

A növekedés azt követően vette kezdetét, hogy a Meta (Facebook) bejelentette, hogy hamarosan lehetővé fogja tenni az általa üzemeltetett Instagramon a Polygon blokkláncon futó NFT-k kibocsátását. A funkció a kezdetekben csak egy szűkebb réteg (a kiválasztott tartalomgyártók) számára lesz elérhető, de a kört később bővíteni fogják.

A Polygon mellett később az Ethereum, Flow, Solana és Phantom hálózatok NFT-i is támogatottak lesznek, ám ezek csak később kerülnek teljes integrálásra. Az első számú és a kezdetekben elérhető egyetlen szolgáltató a Polygon lesz.

A Meta tájékoztatása szerint legalább 2024-ig nem fognak jutalékot felszámolni az Instagramon kibocsátott és értékesített NFT-kért, és az ezeket terhelő blokklánc tranzakciós költségeket (gas fee) is teljesen magukra vállalják. A tokenek szabadadon kiutalhatók lesznek az Instagramról bármilyen azokat támogató saját tárcába, vagy más NFT platformra, piactérre.

Az Instagram integráció hatalmas lehetőséget jelenthet a Polygon számára, hogy a mainstream is megismerhesse a hálózat nevét, de a nagy képet tekintve a kriptóknak is fontos előrelépést jelenthet, hogy a világ egyik legnépszerűbb alkalmazása integrálja az NFT technológiát.

Ugyancsak a Polygonhoz kapcsolódik az a tegnapi hír, hogy az Egyesült Államok legnagyobb bankja, a JPMorgan is használni kezdte a hálózatot.

A JPM részéről az annak web3-as fejlesztéseit végző szárnya, az Onyx tette közzé, hogy a bank lebonyolította az első hivatalos DeFi tranzakcióit, amit a szingapúri pénzügyi hatóságok partnereiként hajtottak végre.

Az utalások során államkötvények és forex devizapárok közötti váltásokra került sor, az esemény színhelye pedig az Ethereumra épülő, de annál sokkal olcsóbb és gyorsabb tranzakciókat lehetővé tevő Polygon hálózat volt.

A két hír, de főleg az Instagramos bejelentés hatására a MATIC elkezdte megközelíteni  a nyári emelkedés során elért csúcspontját. Hogy a lendület tovább viszi-e, az nagymértékben függhet a piacok mai viselkedésétől, amik este még eséssel reagáltak az amerikai jegybank kamatemelésére.

További hírek és érdekességek Discord csatornánkon és a Youtube-on.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img