Musk: kiakadt a bullshit-méterem amikor SBF-el beszéltem

spot_img

A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk is megszólalt az FTX kriptotőzsde válságáról és annak  bajba jutott alapítójáról, Sam Bankman-Friedről. 

Egy Twitter Space-ben Musk több mint 60 ezer hallgatójának elmondta, hogy Bankman-Friedet érdekelte a Twitter felvásárlási ügylete és valószínűleg jelentős összeggel szállt volna be. Amikor viszont Musk és SBF először beszélgettek, “úgy tűnt valami nincs rendben nála” – mondta Musk.

“Hogy őszinte legyek, soha nem hallottam róla azelőtt. De aztán egy csomóan mondták nekem, hogy van ez az ember, elképesztő mennyiségű pénze van, amit be akar fektetni a Twitter-üzletbe. Ezután beszéltem vele körülbelül fél órát. A bullshit mérőm kiakadt. Az volt a benyomásom, hogy ez a fickó hazudik.”

(eredetileg: this dude is bullshit)  

Musk elmondta, hogy annak ellenére, hogy a nagy iparági szereplők dicsérték Bankman-Friedet, ő továbbra is szkeptikus maradt azzal kapcsolatban, hogy az üzletkötés során fel tud-e mutatni valamit.

“Aztán úgy voltam vele, hogy itt van ez az ember és mindenki, beleértve a nagy befektetési bankokat is, úgy beszél róla, mintha a vízen járna, és lenne egy csillió dollárja. De nekem nem ez volt a benyomásom. Azzal a fickóval egyszerűen nem stimmelt valami, úgy éreztem nincs tőkéje, és nem fog sikerülni neki. Ez volt az én jóslatom” – tette hozzá Musk.

A további piaci esések veszélye okán Musk hangsúlyozta, hogy a kripto már velünk marad, de hogy továbbra is megmaradjon, felszólította a befektetőket, hogy a tőzsdék helyett hideg tárolóban tárolják pénzüket. 

“Úgy gondolom, hogy valószínűleg van jövője a Bitcoin, az Ethereum és a DOGE számára. A többiekről nem igazán tudok beszélni. De ha e három közül az egyiket hideg tárcában tartod, és nem tőzsdén, akkor szerintem az jól tud működni” – mondta. 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img